Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 107 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 107 Adet 0.002 sn
BM Sürdürülebilir Kalkınma [1]
Tam Metin [2]
Dergi [34]
Erişime Açık

Spor bilimleri öğrencilerinin uzaktan eğitime yönelik tutum ve görüşlerinin incelenmesi

Özgür AKTAŞ

COVID-19 pandemisi sebebiyle eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan (çevrim içi) yürütülmesi kararı alınmış ve aniden uzaktan eğitime geçen öğrencilerin derslerine yönelik tutumları, görüşleri merak konusu olmuştur. Bu araştırma spor bilimleri alanında yükseköğrenim gören öğrencilerin koronavirüs (COVID-19) pandemisinden dolayı uzaktan eğitim yöntemiyle işlenen derslere karşı görüşlerini ve tutumlarını ortaya çıkarmak amacıyla yapılmıştır. Yaş ortalamaları 21,78±3,17 olan 106 kız, 150 erkek toplam 256 üniversite öğrencisi araştırmaya katılmıştır. Araştırmada öğrencilerin uzaktan eğitime yöneli ...Daha fazlası

Erişime Açık

Deneyimsel turizmde yenilikçi uygulamalar

Hilal KUL

Psikoloji disiplininin tanımlamasına göre; kişinin doğrudan algılarıyla ve etkinlikleriyle kazandığı bilgi, beceri ve tavırların bütününü ifade eden deneyim, 21. yüzyılın turizm hareketlerine yön veren turist ihtiyaçlarından, beklentilerinden ve destinasyon tercihinin önemli nedenlerinden biri haline gelmiştir. Deneyim ile turizmi birleştiren yaklaşım alan yazında yenilikçi deneyimsel turizm olarak tanımlanmaktadır. 1980’li yıllara değin yoğun olarak tercih edilen deniz, kum, güneş turizmi; kıyı turizmi, tarihi mekân, müze, ören yeri turizmi; kültürel turizm gibi bir destinasyonda, belirli bir ...Daha fazlası

Erişime Açık

Güncel gelişmeler ışığında sağlık yönetimi

Şehadet BULUT

Günümüzde beşeri sermaye ve insan kaynaklarının stratejik yönetimi kavramları, felsefe ve teknik açıdan örgütlerde oldukça yaygındır. “Beşeri sermaye” kavramı, sürdürülebilir bir rekabet avantajı olması ve çalışanların verimliliğini artırması nedeniyle bir örgütün varlıklarını geliştirmede kilit bir unsur olarak kabul edilmektedir. Bazı organizasyon teorisyenleri, bireysel insan kaynaklarını geliştirerek şirketler arasında faydalı rekabetler yaratma yeteneğini kanıtlamak için insan sermayesi teorisinin kurallarını uygular. İnsan kaynaklarının araştırılması, değerlendirilmesi ve kontrol edilmes ...Daha fazlası

Erişime Açık

THE COMPARISON OF ATTENTION LEVELS OF UNIVERSITY STUDENTS IN DIFFERENT SPORT BRANCHES

Yunus GÜR

In this study, it was desired to measure the attention levels of university students in different branches and reveal the severity, direction of the relationship between sportspeople in different branches of sport and sedentary and also the effect of sport on attention. The population of the research is composed of 942 students between the ages of 17-28 who studied at the University of Firat in 2016-2017 academic year and are active in sport activities in 16 branches (Athletics, Basketball, Volleyball, Soccer, Futsal, Table Tennis, Tennis, Badminton, Boxing, Wrestling, Taekwon-do, Handball, Ki ...Daha fazlası

Erişime Açık

Current issues in tourism and hospitality management

Melda AKBABA

Organizational green behavior in tourism enterprises başlıklı kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Sosyal bilimler üzerine araştırmalar- IV

Melda AKBABA

Yerel halkın eko turizm algısı: Kilis ili örneği hakkında kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Current issues in tourism and hospitality management

Melda AKBABA

Sustainable gastronomy tourism with geographical indications başlıklı kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Gastro-kültür kapsamında Türk su mitinin Türk ve anadolu gastromisine etkileri

Hilal KUL

Gastronomi bilimi; yaşamın devamlılığında karşılanması gereken en temel ihtiyaçlardan olan beslenme ihtiyacının çok yönlü irdelendiği, sosyal ve fenni birçok disiplinin tesir ettiği ve birçok disipline tesir eden, kültür ile hemhal olmuş, sosyal bilimlerin harman alanlarının başlıcalarındandır. Toplumların yeme – içme davranışlarının, besin ihtiyaçlarının ve beslenme reçetelerinde yer alan gıdaların kültür bağına yönelen, kültür ile gastronomi arasındaki aktarımı, ilişkiyi inceleyen kavram için alan yazında Gastronominin inceleme alanlarından biri olarak Gastro-kültür kavramı geliştirilmiştir. ...Daha fazlası

Erişime Açık

Sosyal, beşeri ve idari bilimler alanında akademik çalışmalar

Melda AKBABA

Turizm işletmelerinde farklılık yönetiminin çalışmaya tutkunluk üzerine etkisi hakkında kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Ergenlerde serbest zaman ilgilenim düzeyinin incelenmesi

Ali ÇEVİK | Ahmet YILGIN

Amaç: Bu çalışmada, “Ergenlerde Serbest Zaman İlgilenim Düzeyinin İncelenmesi” amaçlanmıştır. Materyal & Metot: Araştırmada, nicel araştırma yöntemi olan betimsel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini, Gaziantep ili devlet ve özel okullarında öğrenim gören bireyler, örneklemi ise tesadüfi yöntemle seçilmiş 435 kişi oluşturmuştur. Çalışmada, araştırmacılar tarafından oluşturulan demografik bilgiler ile Gürbüz, Çimen ve Aydın tarafından Türkçeye uyarlanarak geçerlilik ve güvenirlilik çalışması yapılan “Serbest Zaman İlgilenim Ölçeği” kullanılmıştır. Çalışmanın analizi; JASP paket p ...Daha fazlası

Erişime Açık

Ortaokul 7. sınıf öğrencilerinin yaratıcı problem çözme becerileri

BEDİRHAN TEKE

Çalışmanın amacı, 7. sınıf öğrencilerinin yaratıcı problem çözmeye yönelik becerilerinin ne düzeyde olduğunun tespitidir. Araştırmada nitel araştırma desenlerinden durum çalışması kullanılmıştır. Bu çalışmada yaratıcı problem çözme modeli temel alınmıştır.

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms