Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 99 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 99 Adet 0.002 sn
BM Sürdürülebilir Kalkınma [1]
Tam Metin [1]
Dergi [35]
Erişime Açık

Spor yapan ve spor yapmayan bireylerde deprem sonrası travma düzeylerinin incelenmesi

Ahmet YILGIN

Doğal afetler insanda bedensel ve ruhsal yaşam kalitesini etkileyerek, hayata ilişkin önceki alışkanlıkları bırakma ya da yeni alışkanlıklar edinme yönünde etki bırakabilmektedir. Bu doğrultuda araştırmamız depreme maruz kalmış kişilerde spor yapanlar ile yapmayanalar arasındaki belirgin farkın neden kaynaklandığını ortaya koymaktır. Bununla birlikte sporun doğasında olan mücadele, strese karşı yaşanmış tecrübeler, kazanma ve kaybetme gibi bazı fiziksel ve psikolojik faktörler bireyi güçlü kılabilmektedir. Bu durum spor yapanlarda deprem sonrası hayata daha kısa sürede uyum gösterme olarak yan ...Daha fazlası

Erişime Açık

Rekreasyon alanı kullanımına ilişkin katılım engellerinin ve motivasyonun yaşam becerisine olan etkisinin incelenmesi

Ahmet YILGIN

Amaç: Rekreasyon alanı kullanımına ilişkin parklarda ve kent ormanında yürüme fiziksel aktivitesi yapan bireylerin katılım engellerinin ve motivasyonun yaşam becerilerini geliştirmede etkisinin incelenmesi. Gereç ve yöntem: Araştırmada Neulinger’in (1974) boş zaman paradigmasına göre rekreasyon amaçlı parklarda ve kent ormanında rekreatif yürüme fiziksel aktivitesi yapan bireylerin rekreasyon alanı kullanımına ilişkin katılım engelleri, doğa yürüyüşlerine katılım motivasyonu ve yaşam becerileriölçüm araçlarında nicel tarama yöntemine gör 697 bireye anket uygulanmıştır. Verilerinin analizinde y ...Daha fazlası

Süreli Ambargo

Effect of plant addition and ripening on total phenol content, antioxidant capacity, volatile compounds and sensory properties of kashar cheese

Tuğba KILIÇ | Gülcan KOYUNCU

In this study, the effects of the ripening process and fruit powder addition on the physical, chemical, total phenolic content, antioxidant capacity, volatile compounds, and sensory properties of Kashar cheese were determined. Total phenol content, antioxidant capacity, volatile compounds, and fatty acid esters were determined by Folin Ciocalteu, DPPH, SPME, and GC-MS, GC-FID, respectively. Of the 27 fatty acids identified in cheeses, palmitic, oleic, myristic, and stearic acids were found to have the highest ratios, respectively. While the total amount of phenol substance was 144.44 mg GAE/L ...Daha fazlası

Erişime Açık

Effects of different cooking methods on the formation of heterocyclic aromatic amines in goose meat

Tuğba KILIÇ

Heterocyclic aromatic amines (HCAs) are mutagenic and/or carcinogenic compounds formed naturally during cooking of proteinaceous food such as meat and fish. In the present study, the effect of seven cooking methods (boiling, grilling, pan-frying without fat or oil, pan-frying with oil, deep fat frying, oven and microwave) on the formation of HCAs in goose breast and leg meats was evaluated. Varying levels of 2-amino-3-methylimidazo[4,5-f]quinoline (up to 2.42 ng/g), 2-amino-3-methylimidazo[4,5-f]quinoxaline (up to 0.08 ng/g), 2-amino-3,4-dimethylimidazo[4,5-f]quinoline (up to 0.21 ng/g), 2-ami ...Daha fazlası

Erişime Açık

Adana ilinde yetiştirilen gemlik çeşidi zeytin meyvesinin kalite özelliklerinin ve aroma bileşiklerinin belirlenmesi

Gülcan KOYUNCU

Bu çalışmada Adana’da yetiştirilen hem sofralık hem de yağlık olarak işlenebilen Gemlik çeşidi zeytin meyvesinin kalite özellikleri ve aroma bileşimi araştırılmıştır. Zeytinin aroma bileşikleri purge&trap yöntemi ile ekstrakte edilmiş ve GC-MS/FID ile tanımlanmış ve miktarları hesaplanmıştır. Gemlik zeytininin olgunluk indisi 4.84, et/çekirdek oranı 5.67, kilogramdaki tane sayısı 295, pH değeri 5.40, %asitlik değeri 0.20, şeker miktarı %2.77, yağ miktarı %24.66 olarak belirlenmiştir. Yağ asidi kompozisyonu içerisinde en yüksek orana oleik asit (%66.1) sahip olmuş, bunu sırasıyla palmitik ve li ...Daha fazlası

Erişime Açık

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose meat with different methods

Tuğba KILIÇ

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose breast and leg meats were investigated. Water, pH, L* value, total saturated fatty acid (SFA), total polyunsaturated fatty acid (PUFA), Ca, K, Mg, P and Zn contents of leg meat were higher than those of breast meat, while protein, fat, a* value, b* value, total monounsaturated fatty acid (MUFA), Na and Fe contents of breast meat were higher than those of leg meat. pH of breast meat increased with cooking, whereas pH of leg meat decreased. L* and a* values of the samples decreased with cooking, while b* values increase ...Daha fazlası

Erişime Açık

Çevresel bozulma ekonomik ve demografik değişkenlerin beklenen yaşam süresi üzerindeki etkileri: Yüksek gelir grubundaki ülkeler için panel veri analizi

Şehadet BULUT

Beklenen yaşam süresi ülkelerin refah düzeylerini gösteren en önemli göstergelerdendir. Bu çalışmanın amacı, yüksek gelir grubu içinde yer alan Kanada, Belçika, İngiltere, Almanya, Avusturya, İspanya, İsveç, Fransa, İtalya ve ABD’de çevresel bozulmanın, ekonomik koşulların ve demografik faktörlerin beklenen yaşam süresi üzerindeki etkilerini araştırmaktır. Bu çalışma 2000-2019 dönemini kapsamaktadır. Araştırmada, CO2 emisyonu, bebek ölüm oranları, işsizlik oranı ve kamu sağlık harcamalarının mevcut sağlık harcamaları içerisindeki payı gibi faktörlerin beklenen yaşam süresine etkileri panel ver ...Daha fazlası

Erişime Açık

Sağlık ekonomisi açısından sağlık yönetiminin önemi

Şehadet BULUT

Sağlık alanında meydana gelen gelişmeler ve ilerlemeler, nüfusun demografik yapısının etkilenmesine ve tüm dünyada beklenen yaşam süresinin uzamasına neden olmaktadır. Bu durum sağlık kuruluşlarına ve sağlık hizmetlerine olan talep artışını beraberinde getirmektedir. Sağlık kuruluşlarının artması, yönetim açısından profesyonelliği zorunlu kılarken, sağlık hizmetlerinin sunumu ise finansman, maliyet, etkililik ve verimlilik gibi ekonomik kavramları gündeme getirmektedir. Sağlık ekonomisinin en önemli alanlarından birisi olan sağlık hizmeti talebi karşısında arz edilen kaynakların etkili, veriml ...Daha fazlası

Erişime Açık

Experiences on the use of complementary and alternative medicine in ındividuals diagnosed with COVID-19: A content analysis study

Uğur DOĞAN

The aim of this study was to examine past experiences related to the use of the complementary and alternative medicine (CAM) during the disease process by individuals diagnosed with COVID-19. Content analysis method was used for data analysis. The study consisted of 21 patients diagnosed with COVID-19, who applied to a family health center. The data were collected using an individual information form and a semistructured interview form consisting of open-ended questions. All interviews were recorded with audio recording and transcribed. Three main themes related to the use of CAM by COVID-19 p ...Daha fazlası

Erişime Açık

The mediating effect of green human resources management on the relationship between organizational sustainability and innovative behavior: An application in Turkey

Melda AKBABA

With globalization, it is required to support the innovative behaviors of employees as a driving force in order for organizations to increase their market share, provide competitive advantage and ensure organizational sustainability. The purpose of this study is to establish the intermediary role of green human resources management in the relationship between employees’ innovative behavior and organizational sustainability in the tourism sector. Data collection was achieved by conducting a survey of 615 hotel employees who work in accommodation establishments which are located in the city of M ...Daha fazlası

Erişime Açık

Sosyal, beşeri ve idari bilimler alanında akademik araştırma ve derlemeler-I

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Gastronomi turizmi potansiyeli açısından TRB1 bölgesi yöresel yemeklerinin değerlendirilmesi içerikli kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Her yönüyle turizm araştırmaları-2

Melda AKBABA | Gamze ÖZEL

Doğu Anadolu Bölgesi yöresel mutfağında kete ve kömbe üzerine bir araştırma içeren kitap bölümüdür.

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms