Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 106 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 106 Adet 0.001 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [2]
Dergi [35]
Erişime Açık

NATO Ülkelerinin sağlık göstergeleri açısından degerlendirilmesi

Şehadet BULUT

Kısa adıyla NATO olarak bilinen Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (North Atlantic Treaty Organization), uluslararası askeri bir ittifak olarak 1949 yılında 12 ülke tarafından kurulmuştur. Türkiye’nin de içerisinde yer aldığı örgütün üye ülke sayısı en son Finlandiya’nın da katılımıyla 31’e yükselmiştir. Örgütün askeri bir ittifak olması nedeniyle daha önce yapılan çalışmalarda, NATO ülkelerinin savunma harcamalarının incelediği ve savunma harcamalarının ekonomik büyüme, cari açık ve enflasyon gibi ekonomik göstergeler üzerinde etkilerinin ele alındığı görülmektedir. Bu çalışmada önceki yapılan ...Daha fazlası

Erişime Açık

Gömülü teori yaklaşımının karşılaştırmalı bir incelemesi

BEDİRHAN TEKE

Bir araştırma çalışması yapılmadan önce araştırmanın kapsamının ve sürecinin titizlikle hazırlanması gerekmektedir. Bu hazırlık aşamasında ise araştırmacı, çalışmasının kapsamına yönelik seçeceği araştırma yönteminin genel çerçevesini, bu yöntemin ne gibi özelliklerinin olduğunu, bu yönteme uygun olarak nasıl bir araştırma süreci yürüteceğini ve seçtiği yöntemi kullanırken odak noktasının neler olduğunu iyi bilmelidir. Bu sebeple bu çalışma, çalışmalarında Gömülü Teori yaklaşımını kullanmak isteyen araştırmacılara genel bir çerçeve vermek amacıyla yazılmış olup Gömülü Teori’nin ne olduğunu, ya ...Daha fazlası

Erişime Açık

Sosyal, beşeri ve idari bilimler alanında akademik çalışmalar

Melda AKBABA

Turizm işletmelerinde farklılık yönetiminin çalışmaya tutkunluk üzerine etkisi hakkında kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Sosyal bilimler üzerine araştırmalar- IV

Melda AKBABA

Yerel halkın eko turizm algısı: Kilis ili örneği hakkında kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Aile sağlığı merkezi çalışanlarında aşırı iş yükü merhamet yorgunluğu iş tatmini ve işten ayrılma niyetinin incelenmesi

Şehadet BULUT

Bu projenin amacı Kilis ilinde yer alan, aile sağlığı merkezlerinde görev yapmakta olan çalışanların aşırı iş yükü, merhamet yorgunluğu, iş tatmini ve işten ayrılma niyeti algıları arasındaki ilişkileri incelemektir. Projenin bir diğer amacı da aşırı iş yükü algısının iş tatmini ve işten ayrılma niyetine etkisinde merhamet yorgunluğunun aracı rolü olup olmadığını araştırmaktır. Çalışmanın evrenini, Kilis ilinde merkez ve ilçelerde aile sağlığı merkezlerinde görev yapmakta olan sağlık çalışanları (aile hekimi, aile sağlığı elemanı ve yardımcı sağlık personeli) oluşturmaktadır.

Erişime Açık

Anadolu'nun terapi dili; nazenin gelincik şerbeti

Hilal KUL

Türk kültürünün tanımlayıcı davranışlarından biri olan yaşamı aş ile uylaştırma davranışı; aş ile yerme – yüceltme, aş ile tedavi etme, hüzün ve sevinci aşta buluşturma, ifade dili olarak aşı sembolleştirme davranışları Anadolu gastronomisine ritüelleşen yiyecek ve içecekler kültürünü kazandırmıştır. Ölü aşı, düğün aşı, bayram aşı, sünnet aşı, doğum aşı isimleriyle her yörenin kendine has tekniklerle uyguladığı reçetelerin yanı sıra Acele Bacı helvası, Hubyar pilavı, Kavut helvası, Mevlevi tekke pilavı, Somuncu Baba ekmeği gibi sembol yemeklerin içerisinde şerbetlerin; şerbetlerin içerisinde A ...Daha fazlası

Erişime Açık

An EFL coursebook evaluation through the lens of preparatory school instructors

Reşit KÖSE

This study aimed to evaluate the effectiveness of the English File series as a coursebook material for university preparatory school students in an EFL context. The study gathered data through a triangulation of data collection procedures, comprising questionnaires and interviews with preparatory school instructors. Results revealed that the series was highly suitable for university students with the purpose of general English proficiency. The study also proposed some areas of improvement, such as the integration of contemporary topics, the delivery of grammar points and vocabulary exercises i ...Daha fazlası

Erişime Açık

Çeşitli elmaların aroma bileşikleri ve kalite özellikleri

Gülcan KOYUNCU | Tuğba KILIÇ

Bu çalışmada; Starking Delicious, Amasya, Granny Smith ve Golden Delicious elma çeşitlerinin kalite özellikleri ve aroma profilleri belirlenmiştir. Titre edilebilir asitliği en yüksek ve pH değeri en düşük olan elma Granny Smith iken kurumadde ve suda çözünür kurumadde (SÇKM) değeri en yüksek olan Amasya elmasıdır. Aroma, elmalar için önemli bir kalite kriteridir ve tüketici beğenisinde büyük rol oynamaktadır. Elmaların aroma bileşimi headspace yöntemi ile gaz kromatografisi-kütle spektrometrisi (GC-MS)’nde belirlenmiştir. Elmalarda 24 ester, 5 yüksek alkol, 1 aldehit, 1 terpen ve 9 tanımlanam ...Daha fazlası

Erişime Açık

Current issues in tourism and hospitality management

Melda AKBABA

Sustainable gastronomy tourism with geographical indications başlıklı kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Determining the relationship between nursing students' alexithymia levels and submissive behavior and self-esteem

Fatma KARASU | RABİA ARPACI

Aim: This study was conducted to examine the relationship between that nursing students’ alexithymia levels with submissive behavior and self-esteem. Methods: The population of the study consists of nursing students studying at Kilis 7 Aralık University. Its sample consists of 226 nursing students. The study was conducted between January - February 2021. Toronto Alexithymia Scale, Submissive Behaviors Scale and Rosenberg Self-Esteem Scale were used for data. The data were evaluated in the SPSS 24.0 statistics program. In addition to descriptive statistics, Kruskal-Wallis, Mann-Whitney U and co ...Daha fazlası

Erişime Açık

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose meat with different methods

Tuğba KILIÇ

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose breast and leg meats were investigated. Water, pH, L* value, total saturated fatty acid (SFA), total polyunsaturated fatty acid (PUFA), Ca, K, Mg, P and Zn contents of leg meat were higher than those of breast meat, while protein, fat, a* value, b* value, total monounsaturated fatty acid (MUFA), Na and Fe contents of breast meat were higher than those of leg meat. pH of breast meat increased with cooking, whereas pH of leg meat decreased. L* and a* values of the samples decreased with cooking, while b* values increase ...Daha fazlası

Erişime Açık

Spor bilimleri öğrencilerinin uzaktan eğitime yönelik tutum ve görüşlerinin incelenmesi

Özgür AKTAŞ

COVID-19 pandemisi sebebiyle eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan (çevrim içi) yürütülmesi kararı alınmış ve aniden uzaktan eğitime geçen öğrencilerin derslerine yönelik tutumları, görüşleri merak konusu olmuştur. Bu araştırma spor bilimleri alanında yükseköğrenim gören öğrencilerin koronavirüs (COVID-19) pandemisinden dolayı uzaktan eğitim yöntemiyle işlenen derslere karşı görüşlerini ve tutumlarını ortaya çıkarmak amacıyla yapılmıştır. Yaş ortalamaları 21,78±3,17 olan 106 kız, 150 erkek toplam 256 üniversite öğrencisi araştırmaya katılmıştır. Araştırmada öğrencilerin uzaktan eğitime yöneli ...Daha fazlası

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms