Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 28 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 28 Adet 0.002 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
İndex Türü [4]
Yayın Dili [1]
Tez Danışmanı [1]
Meslek YüksekokullarıKilis 7 Aralık Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Mikrogrid donatı ile güçlendirilmiş zeminde dairesel temel taşıma gücünün deneysel olarak incelenmesi

Ömer YEŞİLTEPE

Zayıf zeminlerde inşa edilen yapıların temel tasarımı oldukça önemlidir. Bu tür zeminlerde yüzeysel temeller yetersiz kalıyorsa ya bir zemin iyileştirme yöntemi uygulanmalı ya da uygun görülen bir derin temel sistemi tercih edilmelidir. Zayıf zeminlere geosentetik donatılar yerleştirilerek zeminin taşıma gücü bakımından iyileştirilmesi mümkün olmaktadır. Bu çalışmada daire ve kare kesitlerde hazırlanmış mikrogrid donatı yerleştirilerek güçlendirilmiş gevşek kum zemine yerleştirilen daire temelin eksenel kuvvet altındaki davranışını gözlemlemek için 31 adet laboratuvar deneyi yapılmıştır. Donat ...Daha fazlası

Erişime Açık

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose meat with different methods

Tuğba KILIÇ

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose breast and leg meats were investigated. Water, pH, L* value, total saturated fatty acid (SFA), total polyunsaturated fatty acid (PUFA), Ca, K, Mg, P and Zn contents of leg meat were higher than those of breast meat, while protein, fat, a* value, b* value, total monounsaturated fatty acid (MUFA), Na and Fe contents of breast meat were higher than those of leg meat. pH of breast meat increased with cooking, whereas pH of leg meat decreased. L* and a* values of the samples decreased with cooking, while b* values increase ...Daha fazlası

Erişime Açık

Sosyal, beşeri ve idari bilimler alanında akademik araştırma ve derlemeler-I

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Gastronomi turizmi potansiyeli açısından TRB1 bölgesi yöresel yemeklerinin değerlendirilmesi içerikli kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Her yönüyle turizm araştırmaları-2

Melda AKBABA | Gamze ÖZEL

Doğu Anadolu Bölgesi yöresel mutfağında kete ve kömbe üzerine bir araştırma içeren kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Turizm alanında güncel konular ve yaklaşımlar

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Sürdürülebilir turizm kapsamında coğrafi işaretli ürünler ve somut olmayan kültürel miras: Doğu Anadolu Bölgesi örneği başlıklı kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Geçmişten günümüze bilge şehir Kilis

Melda AKBABA

Kilis mutfak kültürü hakkında yazılmış kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Her yönüyle turizm araştırmaları-2

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Geleneksel Kış Hazırlıkları: Kilis Mutfağı Örneği içerikli kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Deneyimsel turizmde yenilikçi uygulamalar

Hilal KUL

Psikoloji disiplininin tanımlamasına göre; kişinin doğrudan algılarıyla ve etkinlikleriyle kazandığı bilgi, beceri ve tavırların bütününü ifade eden deneyim, 21. yüzyılın turizm hareketlerine yön veren turist ihtiyaçlarından, beklentilerinden ve destinasyon tercihinin önemli nedenlerinden biri haline gelmiştir. Deneyim ile turizmi birleştiren yaklaşım alan yazında yenilikçi deneyimsel turizm olarak tanımlanmaktadır. 1980’li yıllara değin yoğun olarak tercih edilen deniz, kum, güneş turizmi; kıyı turizmi, tarihi mekân, müze, ören yeri turizmi; kültürel turizm gibi bir destinasyonda, belirli bir ...Daha fazlası

Erişime Açık

Sosyal bilimler üzerine araştırmalar- IV

Melda AKBABA

Yerel halkın eko turizm algısı: Kilis ili örneği hakkında kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Gastro-kültür kapsamında Türk su mitinin Türk ve anadolu gastromisine etkileri

Hilal KUL

Gastronomi bilimi; yaşamın devamlılığında karşılanması gereken en temel ihtiyaçlardan olan beslenme ihtiyacının çok yönlü irdelendiği, sosyal ve fenni birçok disiplinin tesir ettiği ve birçok disipline tesir eden, kültür ile hemhal olmuş, sosyal bilimlerin harman alanlarının başlıcalarındandır. Toplumların yeme – içme davranışlarının, besin ihtiyaçlarının ve beslenme reçetelerinde yer alan gıdaların kültür bağına yönelen, kültür ile gastronomi arasındaki aktarımı, ilişkiyi inceleyen kavram için alan yazında Gastronominin inceleme alanlarından biri olarak Gastro-kültür kavramı geliştirilmiştir. ...Daha fazlası

Erişime Açık

Sosyal, beşeri ve idari bilimler alanında akademik çalışmalar

Melda AKBABA

Turizm işletmelerinde farklılık yönetiminin çalışmaya tutkunluk üzerine etkisi hakkında kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Anadolu'nun terapi dili; nazenin gelincik şerbeti

Hilal KUL

Türk kültürünün tanımlayıcı davranışlarından biri olan yaşamı aş ile uylaştırma davranışı; aş ile yerme – yüceltme, aş ile tedavi etme, hüzün ve sevinci aşta buluşturma, ifade dili olarak aşı sembolleştirme davranışları Anadolu gastronomisine ritüelleşen yiyecek ve içecekler kültürünü kazandırmıştır. Ölü aşı, düğün aşı, bayram aşı, sünnet aşı, doğum aşı isimleriyle her yörenin kendine has tekniklerle uyguladığı reçetelerin yanı sıra Acele Bacı helvası, Hubyar pilavı, Kavut helvası, Mevlevi tekke pilavı, Somuncu Baba ekmeği gibi sembol yemeklerin içerisinde şerbetlerin; şerbetlerin içerisinde A ...Daha fazlası

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms