- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır. - İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Zayıf zeminlerde inşa edilen yapıların temel tasarımı oldukça önemlidir. Bu tür zeminlerde yüzeysel temeller yetersiz kalıyorsa ya bir zemin iyileştirme yöntemi uygulanmalı ya da uygun görülen bir derin temel sistemi tercih edilmelidir. Zayıf zeminlere geosentetik donatılar yerleştirilerek zeminin taşıma gücü bakımından iyileştirilmesi mümkün olmaktadır. Bu çalışmada daire ve kare kesitlerde hazırlanmış mikrogrid donatı yerleştirilerek güçlendirilmiş gevşek kum zemine yerleştirilen daire temelin eksenel kuvvet altındaki davranışını gözlemlemek için 31 adet laboratuvar deneyi yapılmıştır. Donat ...Daha fazlası
Heterocyclic aromatic amines (HCAs) are mutagenic and/or carcinogenic compounds formed naturally during cooking of proteinaceous food such as meat and fish. In the present study, the effect of seven cooking methods (boiling, grilling, pan-frying without fat or oil, pan-frying with oil, deep fat frying, oven and microwave) on the formation of HCAs in goose breast and leg meats was evaluated. Varying levels of 2-amino-3-methylimidazo[4,5-f]quinoline (up to 2.42 ng/g), 2-amino-3-methylimidazo[4,5-f]quinoxaline (up to 0.08 ng/g), 2-amino-3,4-dimethylimidazo[4,5-f]quinoline (up to 0.21 ng/g), 2-ami ...Daha fazlası
Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose breast and leg meats were investigated. Water, pH, L* value, total saturated fatty acid (SFA), total polyunsaturated fatty acid (PUFA), Ca, K, Mg, P and Zn contents of leg meat were higher than those of breast meat, while protein, fat, a* value, b* value, total monounsaturated fatty acid (MUFA), Na and Fe contents of breast meat were higher than those of leg meat. pH of breast meat increased with cooking, whereas pH of leg meat decreased. L* and a* values of the samples decreased with cooking, while b* values increase ...Daha fazlası
With globalization, it is required to support the innovative behaviors of employees as a driving force in order for organizations to increase their market share, provide competitive advantage and ensure organizational sustainability. The purpose of this study is to establish the intermediary role of green human resources management in the relationship between employees’ innovative behavior and organizational sustainability in the tourism sector. Data collection was achieved by conducting a survey of 615 hotel employees who work in accommodation establishments which are located in the city of M ...Daha fazlası
Gevşek zemin koşullarında inşa edilecek yapılarda temellerin tasarımı inşaat mühendisleri için önemli bir problem oluşturmaktadır. Bu problemi çözmek için ya derin temel uygulaması tercih edilmeli ya da zeminde iyileştirme yöntemleri uygulanmalıdır. Zemin iyileştirme yöntemlerinden biri olan donatılı zemin uygulamasında zemine geosentetik donatılar yerleştirilip taşıma gücü ve oturma problemlerine karşı çözüm üretilebilmektedir. Bu çalışmada kare ve daire kesitli mikrogrid donatı ile güçlendirilmiş gevşek kum zemine oturan ring temellerin eksenel basınç yükü altındaki davranışı 30 adet laborat ...Daha fazlası
Psikoloji disiplininin tanımlamasına göre; kişinin doğrudan algılarıyla ve etkinlikleriyle kazandığı bilgi, beceri ve tavırların bütününü ifade eden deneyim, 21. yüzyılın turizm hareketlerine yön veren turist ihtiyaçlarından, beklentilerinden ve destinasyon tercihinin önemli nedenlerinden biri haline gelmiştir. Deneyim ile turizmi birleştiren yaklaşım alan yazında yenilikçi deneyimsel turizm olarak tanımlanmaktadır. 1980’li yıllara değin yoğun olarak tercih edilen deniz, kum, güneş turizmi; kıyı turizmi, tarihi mekân, müze, ören yeri turizmi; kültürel turizm gibi bir destinasyonda, belirli bir ...Daha fazlası