2. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Akademik Araştırma ve Derlemeler-I
Bölüm Adı:Gastronomi Turizmi Potansiyeli Açısından TRB1 Bölgesi Yöresel Yemeklerinin Değerlendirilmesi, ÖZEL GAMZE, AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Platanus Publishing, Editör:KARKACIER Osman, KORKMAZ Mehmet, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:631, ISBN:978-625-6517-42-4, Bölüm Sayfaları:509 -528
6. Her Yönüyle Turizm Araştırmaları
Bölüm Adı:Ön Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Ekoturizm Algı Düzeylerinin Belirlenmesi, AKBABA MELDA, ÖZEL GAMZE, Yayın Yeri:Çizgi Kitabevi Yayınları, Editör:Altunöz Özlem, Bayram Ali Turan, Kavlak Hasan Tahsin, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:175, ISBN:978-605-196-948-0, Bölüm Sayfaları:15 -30
8. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Yeni Trendler II
Bölüm Adı:Çevresel Duyarlılık İle Çevreye Yönelik Tutum Arasındaki İlişki: Ön Lisans Düzeyinde Bir Araştırma, ÖZEL GAMZE, AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Duvar Yayınları, Editör:Sönmez Sinan, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:845, ISBN:978-625-8261-66-0, Bölüm Sayfaları:775 -788
1. Her Yönüyle Turizm Araştırmaları-2
Bölüm Adı:Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Geleneksel Kış Hazırlıkları: Kilis Mutfağı Örneği, ÖZEL GAMZE, AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Çizgi Kitabevi Yayınları, Editör:Altunöz Özlem, Karaçar Ercan, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:139, ISBN:978-625-396-192-3, Bölüm Sayfaları:42 -57
3. Her Yönüyle Turizm Araştırmaları-2
Bölüm Adı:Doğu Anadolu Bölgesi Yöresel Mutfağında Kete ve Kömbe Üzerine Bir Araştırma, AKBABA MELDA, ÖZEL GAMZE, Yayın Yeri:Çizgi Kitabevi Yayınları, Editör:Altunöz Özlem, Karaçar Ercan, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:139, ISBN:978-625-396-192-3, Bölüm Sayfaları:58 -72
7. Her Yönüyle Turizm Araştırmaları
Bölüm Adı:Üniversite Öğrencilerinin Turizm Algısı, ÖZEL GAMZE, AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Çizgi Kitabevi Yayınları, Editör:Altunöz Özlem, Bayram Ali Turan, Kavlak Hasan Tahsin, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:175, ISBN:978-605-196-948-0, Bölüm Sayfaları:31 -46
9. Interpretive Research Humanities and Social Sciences
Bölüm Adı:Importance of Events and Festivals in Creating Destination Image, AKBABA MELDA, AYDIN MELİH, Yayın Yeri:Livre De Lyon, Editör:GÖLEN Zafer, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:483, ISBN:978-2-38236-453-6, Bölüm Sayfaları:266 -285
5. Sosyal Bilimler Üzerine Araştırmalar- IV
Bölüm Adı:Yerel Halkın Ekoturizm Algısı: Kilis İli Örneği, AKBABA MELDA, MERCANDAĞI EBRU, Yayın Yeri:Özgür Publications, Editör:Bayram, Ali Turan, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:294, ISBN:978-975-447-636-1, Bölüm Sayfaları:185 -200
4. Geçmişten Günümüze Bilge Şehir Kilis
Bölüm Adı:Kilis Mutfak Kültürü, AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yayınları, KİTAM, Editör:Yıldırım Mehmet Ali, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:718, ISBN:978-605-2151-21-1, Bölüm Sayfaları:679 -710
18. Turizme Akademik Yaklaşımlar
Bölüm Adı:Yerli Turistlerin Yöresel Yemek Tüketim Motivasyonlarının Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma, AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları: 420, Editör:BİLGİ Coşkun, ŞAPCILAR Mustafa Cüneyt, USLU Sinan, YETİŞ Zekeriya, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:251, ISBN:978-605-389-367-7, Bölüm Sayfaları:171 -184
14. TURİZM ALANINDA GÜNCEL KONULAR VE YAKLAŞIMLAR
Bölüm Adı:Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Coğrafi İşaretli Ürünler ve Somut Olmayan Kültürel Miras: Doğu Anadolu Bölgesi Örneği, ÖZEL GAMZE, AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Çizgi Kitabevi, Editör:Karaçar Ercan, Erol Ersan, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:224, ISBN:978-605-196-667-0, Bölüm Sayfaları:128 -160
12. Contemporary Issues with Multidisciplinary Perspectives on Social Sciences
Bölüm Adı:Employees’ Perception of Ethical Leadership: A Research on Tourism Establishments, AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Peter Lang GmbH, Editör:Kaderli Yusuf,Çakır Engin, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:16, ISBN:978-3-631-81593-9, Bölüm Sayfaları:263 -278
10. Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar, Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler.
Bölüm Adı:Kilis, Kilis Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Yaren Tarihi Taş Mekânlar., AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Detay Yayıncılık, Editör:Kozak Nazmi , Kozak Metin, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:6644, ISBN:978-605-254-567-6,
11. Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar
Bölüm Adı:Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait Yemekler ve Yapılışları, TÜRETKEN SİNAN, AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Nobel Akademik Yayıncılık, Editör:Gök Hatice Sarı, Ünal İpek, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:18, ISBN:978-625-439-324-2, Bölüm Sayfaları:459 -472
16. Tourism and Hospitality Studies
Bölüm Adı:Determination of Local Tourists’ Travel Motivations, AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Peter Lang, Editör:Yazıcıoğlu İrfan, Yayla Özgür, Işın Alper, Çetin Turhan, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:408, ISBN:978-3-631-83886-0, Bölüm Sayfaları:343 -353
15. Industrial and Managerial Solutions for Tourism Enterprises
Bölüm Adı:Diversity Management and Organizational Socialization, AKBABA MELDA, Yayın Yeri:IGI GLOBAL, Editör:AKBABA ATİLLA, ALTINTAŞ VOLKAN, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:336, ISBN:9781799830306, E-ISBN: 9781799830320, Bölüm Sayfaları:230 -250
13. Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar
Bölüm Adı:Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Yöresel Mutfak Kültürü, AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Nobel Akademik Yayıncılık, Editör:Gök Hatice Sarı, Ünal İpek, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:29, ISBN:978-625-439-324-2, Bölüm Sayfaları:430 -458
17. Turizmde Risk Yönetimi
Bölüm Adı:Turizmde Medya ve Bilgi Yönetimi, AKBABA MELDA,PASLI MEHMET MERT, Yayın Yeri:Detay Yayıncılık, Editör:Tuna Muharrem, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:316, ISBN:978-605-254-306-1, Bölüm Sayfaları:223 -255
20. Current Issues in Tourism and Hospitality Management
Bölüm Adı:Sustainable Gastronomy Tourism With Geographical Indications: The Case of Black Sea Region in Turkey, PASLI MEHMET MERT,AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Strategic Researches Academy (SRA) Academic Publishing, Editör:İrfan Yazıcıoğlu, Özgür Yayla, Ali Solunoğlu, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:317, ISBN:978-605-69709-1-7, Bölüm Sayfaları:181 -192
19. Current Issues in Tourism and Hospitality Management
Bölüm Adı:Organizational Green Behavior in Tourism Enterprises, AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Strategic Researches Academy (SRA) Academic Publishing, Editör:İrfan Yazıcıoğlu, Özgür Yayla, Ali Solunoğlu, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:317, ISBN:978-605-69709-1-7, Bölüm Sayfaları:123 -134
21. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Akademik Çalışmalar
Bölüm Adı:Turizm İşletmelerinde Farklılık Yönetiminin Çalışmaya Tutkunluk Üzerine Etkisii, AKBABA MELDA,PASLI MEHMET MERT, Yayın Yeri:Gece Kitaplığı, Editör:Yavuz ÇOBANOĞLU, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:591, ISBN:978-605-288-607-6, Bölüm Sayfaları:69 -82
22. Turizm Ekonomisi
Bölüm Adı:Turizmde Tüketici Dengesi, AKBABA MELDA, Yayın Yeri:Değişim Yayınları, Editör:Şahin Dilek, Bayram Ali Turan, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:240, ISBN:978-605-2083-07-9, Bölüm Sayfaları:135 -150