Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 38 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 38 Adet 0.001 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
İndex Türü [4]
Yayın Dili [3]
Tez Danışmanı [1]
Meslek YüksekokullarıKilis 7 Aralık Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

12 – 14 Yaş obez çocuklarda rekreatif amaçlı yürüme egzersizinin benlik saygısı üzerine etkisinin incelenmesi

Cengiz TAŞKIN | Mehmet Ferhat KARAOĞLAN

Bu çalışmanın amacı; rekreatif amaçlı yürüyüş egzersizinin obez çocuklarda benlik saygısı üzerine etkisinin incelenmesidir. Yaşları 12-14 arasında değişen 20 obez sedanter çocuk çalışmanın deney gurubunu, yine yaşları 12-14 arasında değişen 20 2 obez olmayan sedanter çocuk ise kontrol gurubunu oluşturmuştur. Deney gurubu 8 haftalık rekreatif amaçlı yürüyüş egzersizine tabii tutulmuş olup, kontrol gurubu ise herhangi bir egzersiz faaliyetine tabii tutulmamıştır. Araştırmada bireylerin benlik saygısı düzeylerinin belirlenmesinde on sorudan oluşan Rosenberg benlik saygısı ölçeğinin alt kategorisi ...Daha fazlası

Erişime Açık

Prunus divaricata var (yonuz erik) metanol ekstraktının toplam fenolik bileşik ve toplam antioksidan/oksidan kapasitesinin araştırılması

Ayla DEVECİ

Detection of bioactive compounds that determine the antioxidant capacity of naturally grown plants may provide their use in the treatment of oxidative stress-related diseases. Plants grown at high altitudes, such as Prunus divaricata var (locally known as yonuz plum, wild plum, dolphin plum, and sour plum) have high nutritional value, disease-reducing and therapeutic potential. In this study, total antioxidant capacity (TAC), total oxidant capacity (TOC), oxidative stress index (OSI) and total polyphenolic compound (TPC) contents of methanol extract were determined and their therapeutic potent ...Daha fazlası

Erişime Açık

Berberis crataegina meyve ekstraktının antioksidan ve antibakteriyel etkisinin araştırılması

Ayla DEVECİ

Bitkiler çok eski zamanlardan beri hem Türkiye’de hem de dünyada tıbbi amaçlı olarak kullanılmaktadır. Bu bitkilerin çoğu antimikrobiyal özellikleri nedeniyle pek çok hastalığın tedavi sürecine dahil edilmektedir. Benzer şekilde meyveler de geleneksel tedavi amaçlı halk arasında sıklıkla kullanılmaktadır. Bir yabani meyve türü olan Berberis crataegina (karamuk) meyveleri tanen, organik asitler, yüksek oranda C vitamini ve antosiyanin içermekte olup; ateş düşürücü, kaşıntı önleyici ve diüretik etkilerinden dolayı yaygın olarak tüketilmektedir. Bu çalışmada, Berberis crataegina meyvelerinin fark ...Daha fazlası

Erişime Açık

Insecticides

Ayla DEVECİ

Bu kitap, farklı insektisit grupları ve bunların etki biçimleri, insektisitlerin çevreye neden olduğu sorunlar, haşerelerin insektisitlere karşı direnci ve kimyasalların uygulanmasına ilişkin farklı ülkelerin sorunları ve mevzuatı gibi kimyasal haşere kontrolünün tüm yönlerini ele almaktadır. bu ürünler. Aynı zamanda tatlı su ve deniz suyunda insektisitlerin neden olduğu sorunların yönlerini ele almanın yanı sıra araştırma metodolojileri ve protokolleri sunar.

Erişime Açık

Geri kazanılmış agrega kullanımının sürdürülebilir kalkınma üzerine etkilerinin araştırılması

Hadaan PEHLİVAN | Mahmut AYTEKİN

Katı atıkların önemli bir bölümünü oluşturan inşaat atıklarının geri kazanımı en büyük çevre sorunlarından birisidir. Atık malzemelerin hammadde olarak kullanılması; çevre kirliliğini engellenmesi, doğal kaynakları koruyucu ve ekonomik olması bakımından sürdürülebilir üretime katkı sağlamaktadır. Yapı sektöründe sürdürülebilir yapı malzemelerinin tercih edilmesi son derece önemli duruma gelmiştir. Günümüz yapı üretiminde kullanılan betonun yapımında kullanılan agreganın, elde edilmesi sırasında çevreye verdiği olumsuz etkileri göz önüne alındığında alternatif malzeme araştırmaları gereği ortay ...Daha fazlası

Erişime Açık

Mikrogrid donatı ile güçlendirilmiş zeminde dairesel temel taşıma gücünün deneysel olarak incelenmesi

Ömer YEŞİLTEPE

Zayıf zeminlerde inşa edilen yapıların temel tasarımı oldukça önemlidir. Bu tür zeminlerde yüzeysel temeller yetersiz kalıyorsa ya bir zemin iyileştirme yöntemi uygulanmalı ya da uygun görülen bir derin temel sistemi tercih edilmelidir. Zayıf zeminlere geosentetik donatılar yerleştirilerek zeminin taşıma gücü bakımından iyileştirilmesi mümkün olmaktadır. Bu çalışmada daire ve kare kesitlerde hazırlanmış mikrogrid donatı yerleştirilerek güçlendirilmiş gevşek kum zemine yerleştirilen daire temelin eksenel kuvvet altındaki davranışını gözlemlemek için 31 adet laboratuvar deneyi yapılmıştır. Donat ...Daha fazlası

Erişime Açık

Effects of different cooking methods on the formation of heterocyclic aromatic amines in goose meat

Tuğba KILIÇ

Heterocyclic aromatic amines (HCAs) are mutagenic and/or carcinogenic compounds formed naturally during cooking of proteinaceous food such as meat and fish. In the present study, the effect of seven cooking methods (boiling, grilling, pan-frying without fat or oil, pan-frying with oil, deep fat frying, oven and microwave) on the formation of HCAs in goose breast and leg meats was evaluated. Varying levels of 2-amino-3-methylimidazo[4,5-f]quinoline (up to 2.42 ng/g), 2-amino-3-methylimidazo[4,5-f]quinoxaline (up to 0.08 ng/g), 2-amino-3,4-dimethylimidazo[4,5-f]quinoline (up to 0.21 ng/g), 2-ami ...Daha fazlası

Erişime Açık

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose meat with different methods

Tuğba KILIÇ

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose breast and leg meats were investigated. Water, pH, L* value, total saturated fatty acid (SFA), total polyunsaturated fatty acid (PUFA), Ca, K, Mg, P and Zn contents of leg meat were higher than those of breast meat, while protein, fat, a* value, b* value, total monounsaturated fatty acid (MUFA), Na and Fe contents of breast meat were higher than those of leg meat. pH of breast meat increased with cooking, whereas pH of leg meat decreased. L* and a* values of the samples decreased with cooking, while b* values increase ...Daha fazlası

Erişime Açık

The mediating effect of green human resources management on the relationship between organizational sustainability and innovative behavior: An application in Turkey

Melda AKBABA

With globalization, it is required to support the innovative behaviors of employees as a driving force in order for organizations to increase their market share, provide competitive advantage and ensure organizational sustainability. The purpose of this study is to establish the intermediary role of green human resources management in the relationship between employees’ innovative behavior and organizational sustainability in the tourism sector. Data collection was achieved by conducting a survey of 615 hotel employees who work in accommodation establishments which are located in the city of M ...Daha fazlası

Erişime Açık

Kullanıcı aidiyetinin koruma çalışmalarındaki önemi: Trabzon-Ortahisar örneği

Saliha TAŞÇIOĞLU

Aidiyet ve mekân, birbiri ile yakından ilişkili iki kavram olarak ifade edilmektedir. İnsanların bilgi, birikim ve deneyimleri sonucunda geliştirdikleri duygu bilinci, mekânla ilgili değerlendirme yapabilmelerine olanak sağlamaktadır. Bu anlamda çalışma aidiyet ve mekâna ilişkin önemli bir örneklem alanı olan Ortahisar Mahallesi içerisinde yürütülmüştür. Son yıllarda değişen yaşam koşulları veya kamulaştırma çalışmaları ile, asıl kullanıcılarından kopan yapılara farklı işlevler yüklenerek kullanılmaya devam edilmektedir. Çalışmanın amacı eski kullanıcılardan kamulaştırma kapsamında alınan bu y ...Daha fazlası

Erişime Açık

Sosyal, beşeri ve idari bilimler alanında akademik araştırma ve derlemeler-I

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Gastronomi turizmi potansiyeli açısından TRB1 bölgesi yöresel yemeklerinin değerlendirilmesi içerikli kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Her yönüyle turizm araştırmaları-2

Melda AKBABA | Gamze ÖZEL

Doğu Anadolu Bölgesi yöresel mutfağında kete ve kömbe üzerine bir araştırma içeren kitap bölümüdür.

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms