Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 41 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 41 Adet 0.002 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Dili [3]
Tez Danışmanı [1]
Meslek YüksekokullarıKilis 7 Aralık Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Meslek YüksekokullarıKilis 7 Aralık Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Meslek YüksekokullarıKilis 7 Aralık Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Meslek YüksekokullarıKilis 7 Aralık Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Mikrogrid donatı ile güçlendirilmiş zeminde dairesel temel taşıma gücünün deneysel olarak incelenmesi

Ömer YEŞİLTEPE

Zayıf zeminlerde inşa edilen yapıların temel tasarımı oldukça önemlidir. Bu tür zeminlerde yüzeysel temeller yetersiz kalıyorsa ya bir zemin iyileştirme yöntemi uygulanmalı ya da uygun görülen bir derin temel sistemi tercih edilmelidir. Zayıf zeminlere geosentetik donatılar yerleştirilerek zeminin taşıma gücü bakımından iyileştirilmesi mümkün olmaktadır. Bu çalışmada daire ve kare kesitlerde hazırlanmış mikrogrid donatı yerleştirilerek güçlendirilmiş gevşek kum zemine yerleştirilen daire temelin eksenel kuvvet altındaki davranışını gözlemlemek için 31 adet laboratuvar deneyi yapılmıştır. Donat ...Daha fazlası

Erişime Açık

Gastro-kültür kapsamında Türk su mitinin Türk ve anadolu gastromisine etkileri

Hilal KUL

Gastronomi bilimi; yaşamın devamlılığında karşılanması gereken en temel ihtiyaçlardan olan beslenme ihtiyacının çok yönlü irdelendiği, sosyal ve fenni birçok disiplinin tesir ettiği ve birçok disipline tesir eden, kültür ile hemhal olmuş, sosyal bilimlerin harman alanlarının başlıcalarındandır. Toplumların yeme – içme davranışlarının, besin ihtiyaçlarının ve beslenme reçetelerinde yer alan gıdaların kültür bağına yönelen, kültür ile gastronomi arasındaki aktarımı, ilişkiyi inceleyen kavram için alan yazında Gastronominin inceleme alanlarından biri olarak Gastro-kültür kavramı geliştirilmiştir. ...Daha fazlası

Erişime Açık

Turizm eğitimi alan öğrencilerin proaktif kişilik, kariyer uyum yetenekleri ile yaşam doyumu arasındaki ilişki

Melda AKBABA | Gamze ÖZEL

Turizm eğitimi alan öğrencilerin proaktif kişilik, kariyer uyum yetenekleri ile yaşam doyumu arasındaki ilişkiyi belirlemeye yönelik yapılan bu çalışmada Kilis 7 Aralık Üniversitesi Etik Kurulu 07.05.2021 tarihli 19 sayılı kararına göre araştırmanın yapılması uygun bulunmuş ve 344 öğrenciye anket aracılığıyla ulaşılmıştır. Anket aracılığıyla elde edilen verilerle proaktif kişilik, kariyer uyum yetenekleri ve yaşam doyumu arasındaki ilişkiyi belirlemeye yönelik korelasyon, değişkenler arası etkiyi belirlemeye yönelik regresyon analizleri uygulanmıştır. Araştırma değişkenleri arasındaki ilişkiyi ...Daha fazlası

Erişime Açık

Anadolu'nun terapi dili; nazenin gelincik şerbeti

Hilal KUL

Türk kültürünün tanımlayıcı davranışlarından biri olan yaşamı aş ile uylaştırma davranışı; aş ile yerme – yüceltme, aş ile tedavi etme, hüzün ve sevinci aşta buluşturma, ifade dili olarak aşı sembolleştirme davranışları Anadolu gastronomisine ritüelleşen yiyecek ve içecekler kültürünü kazandırmıştır. Ölü aşı, düğün aşı, bayram aşı, sünnet aşı, doğum aşı isimleriyle her yörenin kendine has tekniklerle uyguladığı reçetelerin yanı sıra Acele Bacı helvası, Hubyar pilavı, Kavut helvası, Mevlevi tekke pilavı, Somuncu Baba ekmeği gibi sembol yemeklerin içerisinde şerbetlerin; şerbetlerin içerisinde A ...Daha fazlası

Erişime Açık

Current issues in tourism and hospitality management

Melda AKBABA

Organizational green behavior in tourism enterprises başlıklı kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose meat with different methods

Tuğba KILIÇ

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose breast and leg meats were investigated. Water, pH, L* value, total saturated fatty acid (SFA), total polyunsaturated fatty acid (PUFA), Ca, K, Mg, P and Zn contents of leg meat were higher than those of breast meat, while protein, fat, a* value, b* value, total monounsaturated fatty acid (MUFA), Na and Fe contents of breast meat were higher than those of leg meat. pH of breast meat increased with cooking, whereas pH of leg meat decreased. L* and a* values of the samples decreased with cooking, while b* values increase ...Daha fazlası

Erişime Açık

12 – 14 Yaş obez çocuklarda rekreatif amaçlı yürüme egzersizinin benlik saygısı üzerine etkisinin incelenmesi

Cengiz TAŞKIN | Mehmet Ferhat KARAOĞLAN

Bu çalışmanın amacı; rekreatif amaçlı yürüyüş egzersizinin obez çocuklarda benlik saygısı üzerine etkisinin incelenmesidir. Yaşları 12-14 arasında değişen 20 obez sedanter çocuk çalışmanın deney gurubunu, yine yaşları 12-14 arasında değişen 20 2 obez olmayan sedanter çocuk ise kontrol gurubunu oluşturmuştur. Deney gurubu 8 haftalık rekreatif amaçlı yürüyüş egzersizine tabii tutulmuş olup, kontrol gurubu ise herhangi bir egzersiz faaliyetine tabii tutulmamıştır. Araştırmada bireylerin benlik saygısı düzeylerinin belirlenmesinde on sorudan oluşan Rosenberg benlik saygısı ölçeğinin alt kategorisi ...Daha fazlası

Erişime Açık

Geçmişten günümüze bilge şehir Kilis

Melda AKBABA

Kilis mutfak kültürü hakkında yazılmış kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Geri kazanılmış agrega kullanımının sürdürülebilir kalkınma üzerine etkilerinin araştırılması

Hadaan PEHLİVAN | Mahmut AYTEKİN

Katı atıkların önemli bir bölümünü oluşturan inşaat atıklarının geri kazanımı en büyük çevre sorunlarından birisidir. Atık malzemelerin hammadde olarak kullanılması; çevre kirliliğini engellenmesi, doğal kaynakları koruyucu ve ekonomik olması bakımından sürdürülebilir üretime katkı sağlamaktadır. Yapı sektöründe sürdürülebilir yapı malzemelerinin tercih edilmesi son derece önemli duruma gelmiştir. Günümüz yapı üretiminde kullanılan betonun yapımında kullanılan agreganın, elde edilmesi sırasında çevreye verdiği olumsuz etkileri göz önüne alındığında alternatif malzeme araştırmaları gereği ortay ...Daha fazlası

Erişime Açık

Insecticides

Ayla DEVECİ

Bu kitap, farklı insektisit grupları ve bunların etki biçimleri, insektisitlerin çevreye neden olduğu sorunlar, haşerelerin insektisitlere karşı direnci ve kimyasalların uygulanmasına ilişkin farklı ülkelerin sorunları ve mevzuatı gibi kimyasal haşere kontrolünün tüm yönlerini ele almaktadır. bu ürünler. Aynı zamanda tatlı su ve deniz suyunda insektisitlerin neden olduğu sorunların yönlerini ele almanın yanı sıra araştırma metodolojileri ve protokolleri sunar.

Erişime Açık

Farklı engel gruplarındaki sporcuların fiziksel aktivite düzeylerinin incelenmesi

Mehmet Ferhat KARAOĞLAN | Ali Kemal TAŞKIN

Araştırmanın amacı farklı branşlardaki engelli sporcuların fiziksel aktivite düzeylerinin bazı değişkenler açısından incelenmesidir. Çalışmaya gönüllülük esasına göre 17 kadın, 45 erkek toplamda 62 engelli sporcu katılmıştır. İşitme ve görme engelli sporculara IPAQ formu uygulandı. Uluslararası fiziksel aktivite anketi ile haftalık günlük oturma süreleri, yürüme süreleri aynı zamanda şiddetli ve orta dereceli fiziksel aktiviteleri belirlendi. Katılan bireylerin toplam fiziksel aktivite süreleri hesaplandı ve ‘düşük, orta ve yüksek düzey’ olarak sınıflandırıldı. Verilerin çözümlenmesinde tanıml ...Daha fazlası

Erişime Açık

Prunus divaricata var (yonuz erik) metanol ekstraktının toplam fenolik bileşik ve toplam antioksidan/oksidan kapasitesinin araştırılması

Ayla DEVECİ

Detection of bioactive compounds that determine the antioxidant capacity of naturally grown plants may provide their use in the treatment of oxidative stress-related diseases. Plants grown at high altitudes, such as Prunus divaricata var (locally known as yonuz plum, wild plum, dolphin plum, and sour plum) have high nutritional value, disease-reducing and therapeutic potential. In this study, total antioxidant capacity (TAC), total oxidant capacity (TOC), oxidative stress index (OSI) and total polyphenolic compound (TPC) contents of methanol extract were determined and their therapeutic potent ...Daha fazlası

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms