Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 28 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 28 Adet 0.002 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
İndex Türü [4]
Yayın Dili [1]
Tez Danışmanı [1]
Meslek YüksekokullarıKilis 7 Aralık Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Her yönüyle turizm araştırmaları-2

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Geleneksel Kış Hazırlıkları: Kilis Mutfağı Örneği içerikli kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Berberis crataegina meyve ekstraktının antioksidan ve antibakteriyel etkisinin araştırılması

Ayla DEVECİ

Bitkiler çok eski zamanlardan beri hem Türkiye’de hem de dünyada tıbbi amaçlı olarak kullanılmaktadır. Bu bitkilerin çoğu antimikrobiyal özellikleri nedeniyle pek çok hastalığın tedavi sürecine dahil edilmektedir. Benzer şekilde meyveler de geleneksel tedavi amaçlı halk arasında sıklıkla kullanılmaktadır. Bir yabani meyve türü olan Berberis crataegina (karamuk) meyveleri tanen, organik asitler, yüksek oranda C vitamini ve antosiyanin içermekte olup; ateş düşürücü, kaşıntı önleyici ve diüretik etkilerinden dolayı yaygın olarak tüketilmektedir. Bu çalışmada, Berberis crataegina meyvelerinin fark ...Daha fazlası

Erişime Açık

Deneyimsel turizmde yenilikçi uygulamalar

Hilal KUL

Psikoloji disiplininin tanımlamasına göre; kişinin doğrudan algılarıyla ve etkinlikleriyle kazandığı bilgi, beceri ve tavırların bütününü ifade eden deneyim, 21. yüzyılın turizm hareketlerine yön veren turist ihtiyaçlarından, beklentilerinden ve destinasyon tercihinin önemli nedenlerinden biri haline gelmiştir. Deneyim ile turizmi birleştiren yaklaşım alan yazında yenilikçi deneyimsel turizm olarak tanımlanmaktadır. 1980’li yıllara değin yoğun olarak tercih edilen deniz, kum, güneş turizmi; kıyı turizmi, tarihi mekân, müze, ören yeri turizmi; kültürel turizm gibi bir destinasyonda, belirli bir ...Daha fazlası

Erişime Açık

Güç dağıtım şebekelerindeki fotovoltaiklerin kararlılığa etkisinin incelenmesi

Ayşe İNCESU DOKUMACI

Güç sistemlerinde kararlılık, sistemin herhangi bir bozucu etkiye maruz kaldığı durumda ve bu etkiden sonra senkron generatörün senkronizmayı koruyabilme yeteneğidir. Güç sisteminde bu tür etkiler çok sık görülmektedir. Bu nedenle sürekli hal kararlılığı sistemin analizi ve sentezi bakımından önem taşımaktadır. Bu çalışmada güç santrallerinde fotovoltaik enerji sistemlerinin kararlılığa etkisini görmek için iki farklı durum incelenmiştir. İlk durumda dağıtım şebekesinin bağlı olduğu sistemde üretim elemanı olarak şebekenin yanında senkron generatör bulunmaktadır. İkinci durumda ise dağıtım şeb ...Daha fazlası

Erişime Açık

Farklı engel gruplarındaki sporcuların fiziksel aktivite düzeylerinin incelenmesi

Mehmet Ferhat KARAOĞLAN | Ali Kemal TAŞKIN

Araştırmanın amacı farklı branşlardaki engelli sporcuların fiziksel aktivite düzeylerinin bazı değişkenler açısından incelenmesidir. Çalışmaya gönüllülük esasına göre 17 kadın, 45 erkek toplamda 62 engelli sporcu katılmıştır. İşitme ve görme engelli sporculara IPAQ formu uygulandı. Uluslararası fiziksel aktivite anketi ile haftalık günlük oturma süreleri, yürüme süreleri aynı zamanda şiddetli ve orta dereceli fiziksel aktiviteleri belirlendi. Katılan bireylerin toplam fiziksel aktivite süreleri hesaplandı ve ‘düşük, orta ve yüksek düzey’ olarak sınıflandırıldı. Verilerin çözümlenmesinde tanıml ...Daha fazlası

Erişime Açık

Geçmişten günümüze bilge şehir Kilis

Melda AKBABA

Kilis mutfak kültürü hakkında yazılmış kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Sosyal, beşeri ve idari bilimler alanında akademik araştırma ve derlemeler-I

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Gastronomi turizmi potansiyeli açısından TRB1 bölgesi yöresel yemeklerinin değerlendirilmesi içerikli kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Çeşitli elmaların aroma bileşikleri ve kalite özellikleri

Gülcan KOYUNCU | Tuğba KILIÇ

Bu çalışmada; Starking Delicious, Amasya, Granny Smith ve Golden Delicious elma çeşitlerinin kalite özellikleri ve aroma profilleri belirlenmiştir. Titre edilebilir asitliği en yüksek ve pH değeri en düşük olan elma Granny Smith iken kurumadde ve suda çözünür kurumadde (SÇKM) değeri en yüksek olan Amasya elmasıdır. Aroma, elmalar için önemli bir kalite kriteridir ve tüketici beğenisinde büyük rol oynamaktadır. Elmaların aroma bileşimi headspace yöntemi ile gaz kromatografisi-kütle spektrometrisi (GC-MS)’nde belirlenmiştir. Elmalarda 24 ester, 5 yüksek alkol, 1 aldehit, 1 terpen ve 9 tanımlanam ...Daha fazlası

Erişime Açık

Kampüs alanlarında meydan tasarımı: Kilis 7 Aralık Üniversitesi örneği

Saliha TAŞÇIOĞLU

Meydanlar insanların bir araya gelerek sosyal aktivitelerde bulunduğu ve kentin genel karakterine uygun olarak şekillenen, belirli sınırlar ile çevrelenmiş mekânlar olarak ifade edilebilir. Günümüzde meydanların, ticari, kültürel ve rekreasyonel amaçlı kullanımları oldukça yaygındır. Özelikle gençlerin bir araya geldiği, sosyal ilişkiler kurduğu, fizyolojik ihtiyaçlarını karşıladığı, kişisel gelişime ve sosyalleşmeye yönelik kazanımları elde ettiği üniversite kampüsünde yer alan meydan karakteri taşıyan mekânlar oldukça önemlidir. Kilis 7 Aralık Üniversitesi 2007 itibariyle kurulmuş ve fizikse ...Daha fazlası

Erişime Açık

12 – 14 Yaş obez çocuklarda rekreatif amaçlı yürüme egzersizinin benlik saygısı üzerine etkisinin incelenmesi

Cengiz TAŞKIN | Mehmet Ferhat KARAOĞLAN

Bu çalışmanın amacı; rekreatif amaçlı yürüyüş egzersizinin obez çocuklarda benlik saygısı üzerine etkisinin incelenmesidir. Yaşları 12-14 arasında değişen 20 obez sedanter çocuk çalışmanın deney gurubunu, yine yaşları 12-14 arasında değişen 20 2 obez olmayan sedanter çocuk ise kontrol gurubunu oluşturmuştur. Deney gurubu 8 haftalık rekreatif amaçlı yürüyüş egzersizine tabii tutulmuş olup, kontrol gurubu ise herhangi bir egzersiz faaliyetine tabii tutulmamıştır. Araştırmada bireylerin benlik saygısı düzeylerinin belirlenmesinde on sorudan oluşan Rosenberg benlik saygısı ölçeğinin alt kategorisi ...Daha fazlası

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms