HİLAL KUL
TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU
Varyantlar
E-Posta hilal.ayvali@kilis.edu.tr
Website
Durum
Ünvan Öğretim Görevlisi
YÖK Araştırmacı Numarası 382037
Atıf Dağılımları

Deneyimsel turizmde yenilikçi uygulamalar

Hilal KULPsikoloji disiplininin tanımlamasına göre; kişinin doğrudan algılarıyla ve etkinlikleriyle kazandığı bilgi, beceri ve tavırların bütününü ifade eden deneyim, 21. yüzyılın turizm hareketlerine yön veren turist ihtiyaçlarından, beklentilerinden ve destinasyon tercihinin önemli nedenlerinden biri haline gelmiştir. Deneyim ile turizmi birleştiren yaklaşım alan yazında yenilikçi deneyimsel turizm olarak tanımlanmaktadır. 1980’li yıllara değin yoğun olarak tercih edilen deniz, kum, güneş turizmi; kıyı turizmi, tarihi mekân, müze, ören yeri turizmi; k ...Daha fazlası Kitap Bölümü2023Eğitim Yayınevi2 Görüntülenme

Gastro-kültür kapsamında Türk su mitinin Türk ve anadolu gastromisine etkileri

Hilal KUL ...Daha fazlası _tammetinbildiri1 st BİLSEL International Ahlat Scientific Researches Congress 15-16 August, Bitlis /Türkiye2 Görüntülenme

Anadolu'nun terapi dili; nazenin gelincik şerbeti

Hilal KUL ...Daha fazlası _tammetinbildiri2. BİLSEL International World Science and Research Congress 16-17 September 20233 Görüntülenme

YÖK Akademik Bilgiler
2015 - 2019
Gazi Üniversitesi (Lisans)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2019 - 2022
Eskişehir Osmangazi Ünv. (Yüksek Lisans)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
1970
Öğretim Görevlisi
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
Lokanta ve İkram Hizmetleri / Aşçılık Programı
Gastronomi Trendlerinden Biri Olarak Terapötik Beslenme ve Hıltlar Teorisi July 2020 Turk Turizm Arastirmalari Dergisi 4(3):3099-3115 DOI: 10.26677/TR1010.2020.528
İBN SİNA ECZANESİNDE ŞİFANIN KAYNAĞI; YEMEK REÇETELERİ (THE SOURCE OF HEALING IN IBN SINA MEDICINE; MEAL RECIPES) March 2022 Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (joghat) DOI: 10.33083/joghat.2022.132
Boza as a Gastronomic Value in Anatolia December 2020 In book: Tourism and Hospitality StudiesPublisher: Peter Lang
TARİH VE KÜLTÜR DOLU DENEYİMLER: ANTİK KENTLER, TARİHİ BİNALAR VE ETNOGRAFİK MÜZELER July 2023 In book: DENEYİMSEL TURİZMDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR Publisher: Eğitim Yayınevi
YEREL DENEYİMLER GELENEKSEL YEMEKLER, FESTİVALLER VE EL SANATLARI LOCAL EXPERIENCES TRADITIONAL FOOD, FESTIVALS AND CRAFTS In book: Deneyimsel Turizmde Yenilikçi Yaklaşımlar Publisher: Eğitim Yayınevi
İBN SİNA TABABETİNDE ŞİFANIN KAYNAĞI; YEMEK REÇETELERİ International Travel and Tourism Dynamics: Restructuring Tourism For Tomorrow 28-30 Sep 2022, Ankara-Türkiye Printed in Türkiye.
GASRTO-KÜLTÜR KAPSAMINDA TÜRK SU MİTİNİN TÜRK VE ANADOLU GASTRONOMİSİNE ETKİLERİ, EFFECTS OF TURKISH WATER MYTH ON TURKISH AND ANATOLIAN GASTRONOMY IN THE SCOPE OF GASTRO-CULTURE August 2023 1.BİLSEL ULUSLARARASI AHLAT BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ At: Bitlis
ANADOLU'NUN TERAPİ DİLİ; NAZENİN GELİNCİK ŞERBETİ September 2023 2. BİLSEL INTERNATIONAL WORLD SCIENCE AND RESEARCH CONGRESS At: İstanbul
İlgili Araştırmacılar
Konu Dağılımı
Türler Dağılımı
Erişilen ülkeler
Görüntülenme
Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms