Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 48 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 48 Adet 0.001 sn
Tam Metin [2]
Yayın Dili [3]
Meslek YüksekokullarıKilis 7 Aralık Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Meslek YüksekokullarıKilis 7 Aralık Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Study of helical antenna as a bone fracture sensor

Ayşe İNCESU DOKUMACI

Bone fracture is one of the most commonly seen health problems. In this study, it is aimed to detect bone fracture using a helical antenna placed without any contact with the bone. The basic idea of the study, which was carried out with a finger-type bone, is to observe the changes in the scattering parameters expressing the ratio of incident and reflected electromagnetic waves. The analysis of the system showed that the scattering parameters and the operating frequencies with broken and intact biological structures are different from each other. Besides, the operating frequency of the system ...Daha fazlası

Erişime Açık

Current issues in tourism and hospitality management

Melda AKBABA

Organizational green behavior in tourism enterprises başlıklı kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Her Yönüyle Turizm Araştırmaları

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Üniversite Öğrencileri, Turizm Algısı

Erişime Açık

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose meat with different methods

Tuğba KILIÇ

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose breast and leg meats were investigated. Water, pH, L* value, total saturated fatty acid (SFA), total polyunsaturated fatty acid (PUFA), Ca, K, Mg, P and Zn contents of leg meat were higher than those of breast meat, while protein, fat, a* value, b* value, total monounsaturated fatty acid (MUFA), Na and Fe contents of breast meat were higher than those of leg meat. pH of breast meat increased with cooking, whereas pH of leg meat decreased. L* and a* values of the samples decreased with cooking, while b* values increase ...Daha fazlası

Erişime Açık

Current issues in tourism and hospitality management

Melda AKBABA

Sustainable gastronomy tourism with geographical indications başlıklı kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Nesnelerin interneti (IOT) uygulamaları için polarizasyondan bağımsız metamalzeme emici tabanlı enerji hasatlama

Ayşe İNCESU DOKUMACI

Bu çalışmada Nesnelerin İnterneti (IoT) için metamalzeme emici tabanlı enerji hasatlayıcı önerilmiştir. Önerilen metamalzeme yapının ön yüzeyi bakır rezonatör ile dielektrik malzemeden ve arka yüzey de tamamen bakırdan oluşmaktadır. Önerilen metamalzeme tabanlı emici 2.44 GHz ve 4.33 GHz mikrodalga frekanslarında çalışmaktadır. Bu çalışmada enine elektrik (TE), enine manyetik (TM) ve enine elektromanyetik (TEM) modları sayısal olarak incelenmiş ve emilim değerleri karşılaştırılmıştır. Bu çalışmada Sonlu Entegrasyon Tekniği (FIT) tabanlı simülasyon programı kullanılmış ve FIT tabanlı simülasyon ...Daha fazlası

Erişime Açık

Adana ilinde yetiştirilen gemlik çeşidi zeytin meyvesinin kalite özelliklerinin ve aroma bileşiklerinin belirlenmesi

Gülcan KOYUNCU

Bu çalışmada Adana’da yetiştirilen hem sofralık hem de yağlık olarak işlenebilen Gemlik çeşidi zeytin meyvesinin kalite özellikleri ve aroma bileşimi araştırılmıştır. Zeytinin aroma bileşikleri purge&trap yöntemi ile ekstrakte edilmiş ve GC-MS/FID ile tanımlanmış ve miktarları hesaplanmıştır. Gemlik zeytininin olgunluk indisi 4.84, et/çekirdek oranı 5.67, kilogramdaki tane sayısı 295, pH değeri 5.40, %asitlik değeri 0.20, şeker miktarı %2.77, yağ miktarı %24.66 olarak belirlenmiştir. Yağ asidi kompozisyonu içerisinde en yüksek orana oleik asit (%66.1) sahip olmuş, bunu sırasıyla palmitik ve li ...Daha fazlası

Süreli Ambargo

Effect of plant addition and ripening on total phenol content, antioxidant capacity, volatile compounds and sensory properties of kashar cheese

Tuğba KILIÇ | Gülcan KOYUNCU

In this study, the effects of the ripening process and fruit powder addition on the physical, chemical, total phenolic content, antioxidant capacity, volatile compounds, and sensory properties of Kashar cheese were determined. Total phenol content, antioxidant capacity, volatile compounds, and fatty acid esters were determined by Folin Ciocalteu, DPPH, SPME, and GC-MS, GC-FID, respectively. Of the 27 fatty acids identified in cheeses, palmitic, oleic, myristic, and stearic acids were found to have the highest ratios, respectively. While the total amount of phenol substance was 144.44 mg GAE/L ...Daha fazlası

Erişime Açık

Farklı engel gruplarındaki sporcuların fiziksel aktivite düzeylerinin incelenmesi

Mehmet Ferhat KARAOĞLAN | Ali Kemal TAŞKIN

Araştırmanın amacı farklı branşlardaki engelli sporcuların fiziksel aktivite düzeylerinin bazı değişkenler açısından incelenmesidir. Çalışmaya gönüllülük esasına göre 17 kadın, 45 erkek toplamda 62 engelli sporcu katılmıştır. İşitme ve görme engelli sporculara IPAQ formu uygulandı. Uluslararası fiziksel aktivite anketi ile haftalık günlük oturma süreleri, yürüme süreleri aynı zamanda şiddetli ve orta dereceli fiziksel aktiviteleri belirlendi. Katılan bireylerin toplam fiziksel aktivite süreleri hesaplandı ve ‘düşük, orta ve yüksek düzey’ olarak sınıflandırıldı. Verilerin çözümlenmesinde tanıml ...Daha fazlası

Erişime Açık

Investigation of methanol contaminated local spirit using metamaterial based transmission line sensor

Ayşe İNCESU DOKUMACI

A metamaterial-based transmission line sensor was designed to determine the amount of methanol in methanol-contaminated local spirit samples both numerically and experimentally. The proposed sensor consists of a square split-ring resonator and a transmission line. The dielectric constants of four different types of branded local spirit samples were measured. Electric field distribution has been given when the sample holder was filled with branded local spirit. Then the results were compared to show that they have almost the same characteristics. After different percentages of methanol were add ...Daha fazlası

Erişime Açık

Güç dağıtım şebekelerindeki fotovoltaiklerin kararlılığa etkisinin incelenmesi

Ayşe İNCESU DOKUMACI

Güç sistemlerinde kararlılık, sistemin herhangi bir bozucu etkiye maruz kaldığı durumda ve bu etkiden sonra senkron generatörün senkronizmayı koruyabilme yeteneğidir. Güç sisteminde bu tür etkiler çok sık görülmektedir. Bu nedenle sürekli hal kararlılığı sistemin analizi ve sentezi bakımından önem taşımaktadır. Bu çalışmada güç santrallerinde fotovoltaik enerji sistemlerinin kararlılığa etkisini görmek için iki farklı durum incelenmiştir. İlk durumda dağıtım şebekesinin bağlı olduğu sistemde üretim elemanı olarak şebekenin yanında senkron generatör bulunmaktadır. İkinci durumda ise dağıtım şeb ...Daha fazlası

Erişime Açık

Interpretive research humanities and social sciences

Melda AKBABA | Melih AYDIN

Importance of events and festivals in creating destination image hakkında kitap bölümüdür.

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms