Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 86 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 86 Adet 0.002 sn
BM Sürdürülebilir Kalkınma [1]
Tam Metin [1]
Dergi [35]
Erişime Açık

Investigation of the effect of Life kinetic exercise on performance in dart athletes

Yunus GÜR | Cengiz TAŞKIN

The aim of this study is to examine the effect of life kinetic exercises on performance in darts athletes. A total of 40 volunteer women, aged between 12 and 14, residing in Kilis city center and playing darts, participated in the study, 20 of which were in the experimental group and 20 in the control group. Life kinetic exercise was applied to the experimental group for 8 weeks along with dart training. In the control group, only dart training was applied. The data were analyzed in the SPSS package program. Normality analysis of the data was done with the Shapiro-Wilk test. Paired Sample T-Te ...Daha fazlası

Erişime Açık

Deprem sonrası açık yeşil alan kullanım olanaklarının Kilis kentsel sit alanında irdelenmesi

Saliha TAŞÇIOĞLU

Kentlerin temel çekirdeği konumundaki Kentsel Sit alanları, şehrin ana karakterini yansıtan özelliklere sahiptir. Yeşil alanlar ise, kentlerin estetik değerini arttırmanın yanısıra, yaşam kalitesine katkı sunmaktadır. Bu katkı kullanıcılar üzerinde olumlu yönlü ruhsal ve psikolojik desteği içermektedir. Kilis Kentsel Sit Alanı 6 Şubat 2023’de ülkemizde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremde, birçok tarihi yapının etkilendiği ve hasarın oluştuğu alandır. Çalışmada öncelikle Kentsel Sit alanı içerisinde yer alan ve imar planında park olarak belirlenen 8 adet alan belirlenmiştir. Sonraki aşa ...Daha fazlası

Erişime Açık

Çiftçilerin memnuniyetini etkileyen faktörlerin analiz edilmesi: Kilis örneği

Mustafa ÖZER | Seyfiddin DAL

Araştırmanın amacı Kilis ilinde organik zeytin yağı üretimi yapan çiftçilerin devlet tarafından verilen desteklemelerle organik ürünün fiyatından memnuniyetini ve sektörün geleceğinden beklentilerini etkileyen faktörleri analiz etmektir. Daha önce bu yönde yapılan bir çalışmaya literaturde rastlanmamaktadır. Araştırmada kullanılan bağımsız değişkenler; yaş, tecrübe, hanedeki kişi sayısı, gelir durumu, eğitim durumu, medeni durum, cinsiyet, gelir kaynağı, birlik üyeliği gibi değişkenlerdir. Araştırmada anketle veri toplama yöntemi kullanılmıştır. Veri toplama sürecinde Kilis’te organik zeytinya ...Daha fazlası

Erişime Açık

Kullanıcı aidiyetinin koruma çalışmalarındaki önemi: Trabzon-Ortahisar örneği

Saliha TAŞÇIOĞLU

Aidiyet ve mekân, birbiri ile yakından ilişkili iki kavram olarak ifade edilmektedir. İnsanların bilgi, birikim ve deneyimleri sonucunda geliştirdikleri duygu bilinci, mekânla ilgili değerlendirme yapabilmelerine olanak sağlamaktadır. Bu anlamda çalışma aidiyet ve mekâna ilişkin önemli bir örneklem alanı olan Ortahisar Mahallesi içerisinde yürütülmüştür. Son yıllarda değişen yaşam koşulları veya kamulaştırma çalışmaları ile, asıl kullanıcılarından kopan yapılara farklı işlevler yüklenerek kullanılmaya devam edilmektedir. Çalışmanın amacı eski kullanıcılardan kamulaştırma kapsamında alınan bu y ...Daha fazlası

Süreli Ambargo

Effect of plant addition and ripening on total phenol content, antioxidant capacity, volatile compounds and sensory properties of kashar cheese

Tuğba KILIÇ | Gülcan KOYUNCU

In this study, the effects of the ripening process and fruit powder addition on the physical, chemical, total phenolic content, antioxidant capacity, volatile compounds, and sensory properties of Kashar cheese were determined. Total phenol content, antioxidant capacity, volatile compounds, and fatty acid esters were determined by Folin Ciocalteu, DPPH, SPME, and GC-MS, GC-FID, respectively. Of the 27 fatty acids identified in cheeses, palmitic, oleic, myristic, and stearic acids were found to have the highest ratios, respectively. While the total amount of phenol substance was 144.44 mg GAE/L ...Daha fazlası

Erişime Açık

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose meat with different methods

Tuğba KILIÇ

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose breast and leg meats were investigated. Water, pH, L* value, total saturated fatty acid (SFA), total polyunsaturated fatty acid (PUFA), Ca, K, Mg, P and Zn contents of leg meat were higher than those of breast meat, while protein, fat, a* value, b* value, total monounsaturated fatty acid (MUFA), Na and Fe contents of breast meat were higher than those of leg meat. pH of breast meat increased with cooking, whereas pH of leg meat decreased. L* and a* values of the samples decreased with cooking, while b* values increase ...Daha fazlası

Erişime Açık

The mediating effect of green human resources management on the relationship between organizational sustainability and innovative behavior: An application in Turkey

Melda AKBABA

With globalization, it is required to support the innovative behaviors of employees as a driving force in order for organizations to increase their market share, provide competitive advantage and ensure organizational sustainability. The purpose of this study is to establish the intermediary role of green human resources management in the relationship between employees’ innovative behavior and organizational sustainability in the tourism sector. Data collection was achieved by conducting a survey of 615 hotel employees who work in accommodation establishments which are located in the city of M ...Daha fazlası

Erişime Açık

Analysis of burnout levels of judo coaches in the covıd-19 Period: Mixed method

Özgür AKTAŞ | Berna KARAKOÇ | Önder KARAKOÇ

This study was carried out to find out the burnout levels of judo coaches in COVID-19 period and to show how they will approach their profession and athletes in the period after the pandemic. 136 judo coaches from different coaching levels participated in the study. Maslach Burnout Inventory was used in the study. In addition, 3 qualitative questions were prepared by the researchers to find out the emotions of coaches during and after the pandemic and how they approached their athletes. IBM SPSS 22 statistical program was used to analyze the data in the study. Since the data were not normally ...Daha fazlası

Erişime Açık

Effects of different cooking methods on the formation of heterocyclic aromatic amines in goose meat

Tuğba KILIÇ

Heterocyclic aromatic amines (HCAs) are mutagenic and/or carcinogenic compounds formed naturally during cooking of proteinaceous food such as meat and fish. In the present study, the effect of seven cooking methods (boiling, grilling, pan-frying without fat or oil, pan-frying with oil, deep fat frying, oven and microwave) on the formation of HCAs in goose breast and leg meats was evaluated. Varying levels of 2-amino-3-methylimidazo[4,5-f]quinoline (up to 2.42 ng/g), 2-amino-3-methylimidazo[4,5-f]quinoxaline (up to 0.08 ng/g), 2-amino-3,4-dimethylimidazo[4,5-f]quinoline (up to 0.21 ng/g), 2-ami ...Daha fazlası

Erişime Açık

Her yönüyle turizm araştırmaları-2

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Geleneksel Kış Hazırlıkları: Kilis Mutfağı Örneği içerikli kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Her yönüyle turizm araştırmaları-2

Melda AKBABA | Gamze ÖZEL

Doğu Anadolu Bölgesi yöresel mutfağında kete ve kömbe üzerine bir araştırma içeren kitap bölümüdür.

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms