Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 42 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 42 Adet 0.001 sn
Tam Metin [2]
İndex Türü [4]
Yayın Dili [3]
Meslek YüksekokullarıKilis 7 Aralık Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Examination of the changes of Kilis Cumhuriyet Square in the historical process

Saliha TAŞÇIOĞLU

Objective: The objective of this study was to reveal the changes at Cumhuriyet square that has occurred over the years. While determining the existing qualities and characteristics of the work square, it was aimed to maintain its continuity within a sustainable conservation approach. Material and Methods: The formation of Cumhuriyet Square, the changes that has occurred over the years, was examined through observations and analyzes achieved on existing maps. The study, which also includes the final application project, reveals the current state of the square after the implementation.Results: A ...Daha fazlası

Erişime Açık

12 – 14 Yaş obez çocuklarda rekreatif amaçlı yürüme egzersizinin benlik saygısı üzerine etkisinin incelenmesi

Cengiz TAŞKIN | Mehmet Ferhat KARAOĞLAN

Bu çalışmanın amacı; rekreatif amaçlı yürüyüş egzersizinin obez çocuklarda benlik saygısı üzerine etkisinin incelenmesidir. Yaşları 12-14 arasında değişen 20 obez sedanter çocuk çalışmanın deney gurubunu, yine yaşları 12-14 arasında değişen 20 2 obez olmayan sedanter çocuk ise kontrol gurubunu oluşturmuştur. Deney gurubu 8 haftalık rekreatif amaçlı yürüyüş egzersizine tabii tutulmuş olup, kontrol gurubu ise herhangi bir egzersiz faaliyetine tabii tutulmamıştır. Araştırmada bireylerin benlik saygısı düzeylerinin belirlenmesinde on sorudan oluşan Rosenberg benlik saygısı ölçeğinin alt kategorisi ...Daha fazlası

Erişime Açık

Prunus divaricata var (yonuz erik) metanol ekstraktının toplam fenolik bileşik ve toplam antioksidan/oksidan kapasitesinin araştırılması

Ayla DEVECİ

Detection of bioactive compounds that determine the antioxidant capacity of naturally grown plants may provide their use in the treatment of oxidative stress-related diseases. Plants grown at high altitudes, such as Prunus divaricata var (locally known as yonuz plum, wild plum, dolphin plum, and sour plum) have high nutritional value, disease-reducing and therapeutic potential. In this study, total antioxidant capacity (TAC), total oxidant capacity (TOC), oxidative stress index (OSI) and total polyphenolic compound (TPC) contents of methanol extract were determined and their therapeutic potent ...Daha fazlası

Erişime Açık

Berberis crataegina meyve ekstraktının antioksidan ve antibakteriyel etkisinin araştırılması

Ayla DEVECİ

Bitkiler çok eski zamanlardan beri hem Türkiye’de hem de dünyada tıbbi amaçlı olarak kullanılmaktadır. Bu bitkilerin çoğu antimikrobiyal özellikleri nedeniyle pek çok hastalığın tedavi sürecine dahil edilmektedir. Benzer şekilde meyveler de geleneksel tedavi amaçlı halk arasında sıklıkla kullanılmaktadır. Bir yabani meyve türü olan Berberis crataegina (karamuk) meyveleri tanen, organik asitler, yüksek oranda C vitamini ve antosiyanin içermekte olup; ateş düşürücü, kaşıntı önleyici ve diüretik etkilerinden dolayı yaygın olarak tüketilmektedir. Bu çalışmada, Berberis crataegina meyvelerinin fark ...Daha fazlası

Erişime Açık

Oxidative stress and antioxidant defence system

Ayla DEVECİ

In the world where global warming is felt more and more every hour, environmental disasters occur due to the change in the ecological qualities of the aquatic environment. In the natural environment, pollutants pass into the body of living organisms through nutrients and environmental factors. Because of the nutrients and water used by aquatic organisms living in polluted waters for their vital functions, pollutants pass into the fish’s body through the digestive and respiratory systems and are generally kept in the adipose tissue

Erişime Açık

Insecticides

Ayla DEVECİ

Bu kitap, farklı insektisit grupları ve bunların etki biçimleri, insektisitlerin çevreye neden olduğu sorunlar, haşerelerin insektisitlere karşı direnci ve kimyasalların uygulanmasına ilişkin farklı ülkelerin sorunları ve mevzuatı gibi kimyasal haşere kontrolünün tüm yönlerini ele almaktadır. bu ürünler. Aynı zamanda tatlı su ve deniz suyunda insektisitlerin neden olduğu sorunların yönlerini ele almanın yanı sıra araştırma metodolojileri ve protokolleri sunar.

Erişime Açık

Kamu icra hukukunda tasarrufun iptali davaları

Mustafa ARSLAN

Vergi hukuku alanında gerçekleştirilen bir çalışmadır.

Erişime Açık

Geri kazanılmış agrega kullanımının sürdürülebilir kalkınma üzerine etkilerinin araştırılması

Hadaan PEHLİVAN | Mahmut AYTEKİN

Katı atıkların önemli bir bölümünü oluşturan inşaat atıklarının geri kazanımı en büyük çevre sorunlarından birisidir. Atık malzemelerin hammadde olarak kullanılması; çevre kirliliğini engellenmesi, doğal kaynakları koruyucu ve ekonomik olması bakımından sürdürülebilir üretime katkı sağlamaktadır. Yapı sektöründe sürdürülebilir yapı malzemelerinin tercih edilmesi son derece önemli duruma gelmiştir. Günümüz yapı üretiminde kullanılan betonun yapımında kullanılan agreganın, elde edilmesi sırasında çevreye verdiği olumsuz etkileri göz önüne alındığında alternatif malzeme araştırmaları gereği ortay ...Daha fazlası

Erişime Açık

Mikrogrid donatı ile güçlendirilmiş zeminde dairesel temel taşıma gücünün deneysel olarak incelenmesi

Ömer YEŞİLTEPE

Zayıf zeminlerde inşa edilen yapıların temel tasarımı oldukça önemlidir. Bu tür zeminlerde yüzeysel temeller yetersiz kalıyorsa ya bir zemin iyileştirme yöntemi uygulanmalı ya da uygun görülen bir derin temel sistemi tercih edilmelidir. Zayıf zeminlere geosentetik donatılar yerleştirilerek zeminin taşıma gücü bakımından iyileştirilmesi mümkün olmaktadır. Bu çalışmada daire ve kare kesitlerde hazırlanmış mikrogrid donatı yerleştirilerek güçlendirilmiş gevşek kum zemine yerleştirilen daire temelin eksenel kuvvet altındaki davranışını gözlemlemek için 31 adet laboratuvar deneyi yapılmıştır. Donat ...Daha fazlası

Erişime Açık

Gastro-kültür kapsamında Türk su mitinin Türk ve anadolu gastromisine etkileri

Hilal KUL

Gastronomi bilimi; yaşamın devamlılığında karşılanması gereken en temel ihtiyaçlardan olan beslenme ihtiyacının çok yönlü irdelendiği, sosyal ve fenni birçok disiplinin tesir ettiği ve birçok disipline tesir eden, kültür ile hemhal olmuş, sosyal bilimlerin harman alanlarının başlıcalarındandır. Toplumların yeme – içme davranışlarının, besin ihtiyaçlarının ve beslenme reçetelerinde yer alan gıdaların kültür bağına yönelen, kültür ile gastronomi arasındaki aktarımı, ilişkiyi inceleyen kavram için alan yazında Gastronominin inceleme alanlarından biri olarak Gastro-kültür kavramı geliştirilmiştir. ...Daha fazlası

Erişime Açık

Anadolu'nun terapi dili; nazenin gelincik şerbeti

Hilal KUL

Türk kültürünün tanımlayıcı davranışlarından biri olan yaşamı aş ile uylaştırma davranışı; aş ile yerme – yüceltme, aş ile tedavi etme, hüzün ve sevinci aşta buluşturma, ifade dili olarak aşı sembolleştirme davranışları Anadolu gastronomisine ritüelleşen yiyecek ve içecekler kültürünü kazandırmıştır. Ölü aşı, düğün aşı, bayram aşı, sünnet aşı, doğum aşı isimleriyle her yörenin kendine has tekniklerle uyguladığı reçetelerin yanı sıra Acele Bacı helvası, Hubyar pilavı, Kavut helvası, Mevlevi tekke pilavı, Somuncu Baba ekmeği gibi sembol yemeklerin içerisinde şerbetlerin; şerbetlerin içerisinde A ...Daha fazlası

Süreli Ambargo

Effect of plant addition and ripening on total phenol content, antioxidant capacity, volatile compounds and sensory properties of kashar cheese

Tuğba KILIÇ | Gülcan KOYUNCU

In this study, the effects of the ripening process and fruit powder addition on the physical, chemical, total phenolic content, antioxidant capacity, volatile compounds, and sensory properties of Kashar cheese were determined. Total phenol content, antioxidant capacity, volatile compounds, and fatty acid esters were determined by Folin Ciocalteu, DPPH, SPME, and GC-MS, GC-FID, respectively. Of the 27 fatty acids identified in cheeses, palmitic, oleic, myristic, and stearic acids were found to have the highest ratios, respectively. While the total amount of phenol substance was 144.44 mg GAE/L ...Daha fazlası

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms