Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 14 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 14 Adet 0.001 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Yılı [6]
İndex Türü [3]
Yayın Dili [3]
Tür [1]
Meslek YüksekokullarıKilis 7 Aralık Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Yumuşak betonarme çeliğinin beton boşluk suyu ve NaCl çözeltisi içerisinde korozyon davranışının incelenmesi

Hadaan PEHLİVAN | Mahmut AYTEKİN

Betonarme yapı sistemi, çok farklı çevresel etkiler altında kaldığı için, beton ve donatı açısından önemli dayanıklılık sorunlarını da beraberinde getirmektedir [1]. Korozyon çelik konstrüksiyonlu yapılarda kaçınılmazdır. Ancak etkileri ve sonuçları etkin bir koruma sağlayarak en aza indirilebilir [2]. Çalışmada beton boşluk suyu içerisine sırasıyla %0.06, %0.09, %0.12, %0.15’ lik konsantrasyonlarda NaCl eklenerek hazırlanan çözelti içerisinde yumuşak betonarme çeliğinin korozyon davranışı incelenmiştir. Elektrokimyasal ölçümler 3 elektrot yöntemi kullanılarak yapılmıştır. Bu ölçümler ile yumu ...Daha fazlası

Erişime Açık

Çeşitli elmaların aroma bileşikleri ve kalite özellikleri

Gülcan KOYUNCU | Tuğba KILIÇ

Bu çalışmada; Starking Delicious, Amasya, Granny Smith ve Golden Delicious elma çeşitlerinin kalite özellikleri ve aroma profilleri belirlenmiştir. Titre edilebilir asitliği en yüksek ve pH değeri en düşük olan elma Granny Smith iken kurumadde ve suda çözünür kurumadde (SÇKM) değeri en yüksek olan Amasya elmasıdır. Aroma, elmalar için önemli bir kalite kriteridir ve tüketici beğenisinde büyük rol oynamaktadır. Elmaların aroma bileşimi headspace yöntemi ile gaz kromatografisi-kütle spektrometrisi (GC-MS)’nde belirlenmiştir. Elmalarda 24 ester, 5 yüksek alkol, 1 aldehit, 1 terpen ve 9 tanımlanam ...Daha fazlası

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms