Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 112 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 112 Adet 0.002 sn
BM Sürdürülebilir Kalkınma [1]
Tam Metin [1]
Dergi [35]
Erişime Açık

Study of helical antenna as a bone fracture sensor

Ayşe İNCESU DOKUMACI

Bone fracture is one of the most commonly seen health problems. In this study, it is aimed to detect bone fracture using a helical antenna placed without any contact with the bone. The basic idea of the study, which was carried out with a finger-type bone, is to observe the changes in the scattering parameters expressing the ratio of incident and reflected electromagnetic waves. The analysis of the system showed that the scattering parameters and the operating frequencies with broken and intact biological structures are different from each other. Besides, the operating frequency of the system ...Daha fazlası

Erişime Açık

Yüksek, orta ve düşük gelirli ülkelerde yaşam beklentisini etkileyen faktörler

Şehadet BULUT

Beklenen yaşam süresi tüm ülkelerde her geçen yıl artmaktadır. Bu durumun en önemli sebeplerinden birisi sağlık alanında meydana gelen olumlu gelişmelerdir. Sağlık sektöründe özellikle koruyucu sağlık hizmetlerinde meydana gelen gelişmeler sonucunda bebek, çocuk ve anne ölümleri azalmaktadır. Bununla birlikte doğum oranlarındaki düşme eğilimi de beklenen yaşam süresinin uzamasına neden olmaktadır. Sağlık için yapılan yatırımların artması bireylerin yaşam sürelerini uzatabilmekte ve yaşam kalitelerini yükseltebilmektedir. Uzun ve sağlıklı bir yaşamla birlikte ekonomik aktivite ve verimlilik art ...Daha fazlası

Erişime Açık

Oxidative stress and antioxidant defence system

Ayla DEVECİ

In the world where global warming is felt more and more every hour, environmental disasters occur due to the change in the ecological qualities of the aquatic environment. In the natural environment, pollutants pass into the body of living organisms through nutrients and environmental factors. Because of the nutrients and water used by aquatic organisms living in polluted waters for their vital functions, pollutants pass into the fish’s body through the digestive and respiratory systems and are generally kept in the adipose tissue

Erişime Açık

Current issues in tourism and hospitality management

Melda AKBABA

Organizational green behavior in tourism enterprises başlıklı kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Her Yönüyle Turizm Araştırmaları

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Üniversite Öğrencileri, Turizm Algısı

Erişime Açık

Investigation of burnout levels of physical education and sports teachers during covıd-19 period

Berna KARAKOÇ | Önder KARAKOÇ | Özgür AKTAŞ

Due to the COVID-19 pandemic, it was decided to conduct educational activities online and the burnout status of teachers who suddenly switched to distance education became a matter of curiosity. This study was carried out to examine the burnout levels of physical education and sports teachers during the COVID-19 period and to examine possible changes that may occur after this process by getting information about how they will approach their profession. profession and students. In this context, the research group consists of 210 physical education and sports teachers, 142 men and 68 women. Thes ...Daha fazlası

Erişime Açık

Sağlık ekonomisi açısından sağlık yönetiminin önemi

Şehadet BULUT

Sağlık alanında meydana gelen gelişmeler ve ilerlemeler, nüfusun demografik yapısının etkilenmesine ve tüm dünyada beklenen yaşam süresinin uzamasına neden olmaktadır. Bu durum sağlık kuruluşlarına ve sağlık hizmetlerine olan talep artışını beraberinde getirmektedir. Sağlık kuruluşlarının artması, yönetim açısından profesyonelliği zorunlu kılarken, sağlık hizmetlerinin sunumu ise finansman, maliyet, etkililik ve verimlilik gibi ekonomik kavramları gündeme getirmektedir. Sağlık ekonomisinin en önemli alanlarından birisi olan sağlık hizmeti talebi karşısında arz edilen kaynakların etkili, veriml ...Daha fazlası

Erişime Açık

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose meat with different methods

Tuğba KILIÇ

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose breast and leg meats were investigated. Water, pH, L* value, total saturated fatty acid (SFA), total polyunsaturated fatty acid (PUFA), Ca, K, Mg, P and Zn contents of leg meat were higher than those of breast meat, while protein, fat, a* value, b* value, total monounsaturated fatty acid (MUFA), Na and Fe contents of breast meat were higher than those of leg meat. pH of breast meat increased with cooking, whereas pH of leg meat decreased. L* and a* values of the samples decreased with cooking, while b* values increase ...Daha fazlası

Erişime Açık

Current issues in tourism and hospitality management

Melda AKBABA

Sustainable gastronomy tourism with geographical indications başlıklı kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Nesnelerin interneti (IOT) uygulamaları için polarizasyondan bağımsız metamalzeme emici tabanlı enerji hasatlama

Ayşe İNCESU DOKUMACI

Bu çalışmada Nesnelerin İnterneti (IoT) için metamalzeme emici tabanlı enerji hasatlayıcı önerilmiştir. Önerilen metamalzeme yapının ön yüzeyi bakır rezonatör ile dielektrik malzemeden ve arka yüzey de tamamen bakırdan oluşmaktadır. Önerilen metamalzeme tabanlı emici 2.44 GHz ve 4.33 GHz mikrodalga frekanslarında çalışmaktadır. Bu çalışmada enine elektrik (TE), enine manyetik (TM) ve enine elektromanyetik (TEM) modları sayısal olarak incelenmiş ve emilim değerleri karşılaştırılmıştır. Bu çalışmada Sonlu Entegrasyon Tekniği (FIT) tabanlı simülasyon programı kullanılmış ve FIT tabanlı simülasyon ...Daha fazlası

Erişime Açık

Experiences on the use of complementary and alternative medicine in ındividuals diagnosed with COVID-19: A content analysis study

Uğur DOĞAN

The aim of this study was to examine past experiences related to the use of the complementary and alternative medicine (CAM) during the disease process by individuals diagnosed with COVID-19. Content analysis method was used for data analysis. The study consisted of 21 patients diagnosed with COVID-19, who applied to a family health center. The data were collected using an individual information form and a semistructured interview form consisting of open-ended questions. All interviews were recorded with audio recording and transcribed. Three main themes related to the use of CAM by COVID-19 p ...Daha fazlası

Erişime Açık

Adana ilinde yetiştirilen gemlik çeşidi zeytin meyvesinin kalite özelliklerinin ve aroma bileşiklerinin belirlenmesi

Gülcan KOYUNCU

Bu çalışmada Adana’da yetiştirilen hem sofralık hem de yağlık olarak işlenebilen Gemlik çeşidi zeytin meyvesinin kalite özellikleri ve aroma bileşimi araştırılmıştır. Zeytinin aroma bileşikleri purge&trap yöntemi ile ekstrakte edilmiş ve GC-MS/FID ile tanımlanmış ve miktarları hesaplanmıştır. Gemlik zeytininin olgunluk indisi 4.84, et/çekirdek oranı 5.67, kilogramdaki tane sayısı 295, pH değeri 5.40, %asitlik değeri 0.20, şeker miktarı %2.77, yağ miktarı %24.66 olarak belirlenmiştir. Yağ asidi kompozisyonu içerisinde en yüksek orana oleik asit (%66.1) sahip olmuş, bunu sırasıyla palmitik ve li ...Daha fazlası

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms