Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 14 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 14 Adet 0.001 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Yılı [6]
İndex Türü [3]
Yayın Dili [3]
Tür [1]
Meslek YüksekokullarıKilis 7 Aralık Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Examination of the changes of Kilis Cumhuriyet Square in the historical process

Saliha TAŞÇIOĞLU

Objective: The objective of this study was to reveal the changes at Cumhuriyet square that has occurred over the years. While determining the existing qualities and characteristics of the work square, it was aimed to maintain its continuity within a sustainable conservation approach. Material and Methods: The formation of Cumhuriyet Square, the changes that has occurred over the years, was examined through observations and analyzes achieved on existing maps. The study, which also includes the final application project, reveals the current state of the square after the implementation.Results: A ...Daha fazlası

Erişime Açık

Geleneklerin aktarım süresince mutfak kültürünün rolü: Kilis örneği

Fatih YILDIZ | Melda AKBABA | Gamze ÖZEL | Melih AYDIN

Bu çalışmada Kilis ilinde geçmişi ve bugünü ile yemeklerin ritüellerdeki yeri ve etkisi ile ilgili bilgiler elde edilmeye çalışılmıştır. Toplumda var olan inançlar, değerler, gelenek ve görenekler o toplumun kültürünü oluşturur. Kültürün bütünleyici parçalarından olan yemek, insanlık tarihi boyunca birçok gelişim göstermiştir. Bu gelişim ile fizyolojik olan beslenme ihtiyacı zamanla tüketim davranışlarını geliştirmiş ve bu davranışlar beslenmeyi biyolojik bir eylemden kültürel bir olgu haline dönüştürmüştür. Bireysel ve toplumsal yönüyle insan hayatı için vazgeçilmez olan yemek, birçok geleneğ ...Daha fazlası

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms