Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 5 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 5 Adet 0.001 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [2]
Yayın Yılı [4]
İndex Türü [2]
Editör/Editörler [1]
Yayın Dili [1]
Tez Danışmanı [1]
Kurum Dışı Yazarlar [1]
Tür [1]
Erişime Açık

Tanzimat'tan Cumhuriyet'e Kilis'te modern eğitim

Mehmet Ali YILDIRIM | Ali AKDENİZ

Klasik dönem Osmanlı eğitim kurumlarının temelini sıbyan mektepleri oluşturmaktaydı. Temel dini- ahlaki eğitimin verildiği bu mekteplerden mezun olanların devam edebilecekleri yegane eğitim müesseseleri ise medreselerdi. Saray Mektebi diğer adıyla Enderun, merkezde bulunmakta ve saray işlerinde kullanılan personel ile mülki görevliler burada yetiştirilmekteydi.

Erişime Açık

Ceza Muhakemesi Hukukunda Avukatlara Tanınan Hukuki Ayrıcalıklar

ZEYNEP BÜŞRA KORKMAZ

Hukukun üstünlüğünün var olduğu, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, savunmanın özgürce her türlü baskı ve tehditten uzak olarak yapılabildiği hukuk devletinin en büyük göstergelerinden birisi, avukatın bağımsızlığıdır. Bu sebeple ceza muhakemesinin amacına ulaşılmasında ve adil yargılanmanın gerçekleşmesinde bu denli öneme sahip olan, yargının kurucu unsuru ve özgür savunmanın temsilcisi avukata, savunma hakkının korunabilmesi ve etkin bir şekilde kullanılabilmesi için, ceza muhakemesinde bazı ayrıcalıklar tanınmıştır. Bu kapsamda 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ve 1136 say ...Daha fazlası

Erişime Açık

Eğitim alanında güncel bilimsel araştırmalar 2

BEDİRHAN TEKE

Eğitim alanında TIMSS soru kitapçıkları üzerine güncel bir araştırmadır.

Erişime Açık

Kamu icra hukukunda tasarrufun iptali davaları

Mustafa ARSLAN

Vergi hukuku alanında gerçekleştirilen bir çalışmadır.

Erişime Açık

Kilisli Ömer Müftî'nin Dühân Risâlesi -Değerlendirme, Tahkik, Tercüme-

Hüseyin BAYSA

Sigara içmenin ve ticaretini yapmanın şer’î hükmü, tütü-nün müslüman toplumlarda yayıldığı XVI. yüzyıldan itibaren tartışılmaya başlanmıştır. Ömer Müftî Kilîsî de bir risâle ile bu tartışmaya dâhil olmuştur. Onun deruhte ettiği fetva işleri ile müftülük görevinin, kendisini sosyal bir sorun olan bu me-sele hakkında fıkhî telifte bulunmaya sevk ettiğini düşünmek mümkündür. Yine risâlesinde sigara içmenin ahlaki yönüne değinmiş olması, onun üstlendiği vazife gereğince toplumu yanlış davranışlardan uzak tutma sorumluluğu ile hareket et-tiğini akla getirmektedir. Kilîsî Risâletü’d-dühân adlı eseri ...Daha fazlası

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms