Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 31 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 31 Adet 0.002 sn
Tam Metin [1]
İndex Türü [4]
Yayın Dili [3]
Tez Danışmanı [1]
Meslek YüksekokullarıKilis 7 Aralık Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Başkanlık Hükümet Sistemi ve Mutlak Monarşinin Karşılaştırılması

ZEYNEP BÜŞRA KORKMAZ

Hükümet sistemleri belirlenirken ortaya konulan ilk ilişki yasama ve yürütmenin birbiriyle ilişkisidir. Bu ilişkiye bakılarak hükümet sistemleri ikili bir tasnife tabi tutulmuştur; kuvvetler ayrılığı ve kuvvetler birliği. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin uygulandığı hükümet sistemlerinde başkanlık, yarı başkanlık ve parlamenter sistemler görülürken; kuvvetler birliği ilkesinin uygulandığı hükümet sistemlerinde ise kuvvetler yasamada birleşirse meclis hükümeti sistemi, yürütmede birleşirse monarşi sistemi görülmektedir. Pek çok ülkede en iyi hükümet sisteminin ne olduğu konusu tartışılmaktadır. Bu ...Daha fazlası

Erişime Açık

Kampüs alanlarında meydan tasarımı: Kilis 7 Aralık Üniversitesi örneği

Saliha TAŞÇIOĞLU

Meydanlar insanların bir araya gelerek sosyal aktivitelerde bulunduğu ve kentin genel karakterine uygun olarak şekillenen, belirli sınırlar ile çevrelenmiş mekânlar olarak ifade edilebilir. Günümüzde meydanların, ticari, kültürel ve rekreasyonel amaçlı kullanımları oldukça yaygındır. Özelikle gençlerin bir araya geldiği, sosyal ilişkiler kurduğu, fizyolojik ihtiyaçlarını karşıladığı, kişisel gelişime ve sosyalleşmeye yönelik kazanımları elde ettiği üniversite kampüsünde yer alan meydan karakteri taşıyan mekânlar oldukça önemlidir. Kilis 7 Aralık Üniversitesi 2007 itibariyle kurulmuş ve fizikse ...Daha fazlası

Erişime Açık

Geleneklerin aktarım süresince mutfak kültürünün rolü: Kilis örneği

Fatih YILDIZ | Melda AKBABA | Gamze ÖZEL | Melih AYDIN

Bu çalışmada Kilis ilinde geçmişi ve bugünü ile yemeklerin ritüellerdeki yeri ve etkisi ile ilgili bilgiler elde edilmeye çalışılmıştır. Toplumda var olan inançlar, değerler, gelenek ve görenekler o toplumun kültürünü oluşturur. Kültürün bütünleyici parçalarından olan yemek, insanlık tarihi boyunca birçok gelişim göstermiştir. Bu gelişim ile fizyolojik olan beslenme ihtiyacı zamanla tüketim davranışlarını geliştirmiş ve bu davranışlar beslenmeyi biyolojik bir eylemden kültürel bir olgu haline dönüştürmüştür. Bireysel ve toplumsal yönüyle insan hayatı için vazgeçilmez olan yemek, birçok geleneğ ...Daha fazlası

Erişime Açık

Kullanıcı aidiyetinin koruma çalışmalarındaki önemi: Trabzon-Ortahisar örneği

Saliha TAŞÇIOĞLU

Aidiyet ve mekân, birbiri ile yakından ilişkili iki kavram olarak ifade edilmektedir. İnsanların bilgi, birikim ve deneyimleri sonucunda geliştirdikleri duygu bilinci, mekânla ilgili değerlendirme yapabilmelerine olanak sağlamaktadır. Bu anlamda çalışma aidiyet ve mekâna ilişkin önemli bir örneklem alanı olan Ortahisar Mahallesi içerisinde yürütülmüştür. Son yıllarda değişen yaşam koşulları veya kamulaştırma çalışmaları ile, asıl kullanıcılarından kopan yapılara farklı işlevler yüklenerek kullanılmaya devam edilmektedir. Çalışmanın amacı eski kullanıcılardan kamulaştırma kapsamında alınan bu y ...Daha fazlası

Süreli Ambargo

Effect of plant addition and ripening on total phenol content, antioxidant capacity, volatile compounds and sensory properties of kashar cheese

Tuğba KILIÇ | Gülcan KOYUNCU

In this study, the effects of the ripening process and fruit powder addition on the physical, chemical, total phenolic content, antioxidant capacity, volatile compounds, and sensory properties of Kashar cheese were determined. Total phenol content, antioxidant capacity, volatile compounds, and fatty acid esters were determined by Folin Ciocalteu, DPPH, SPME, and GC-MS, GC-FID, respectively. Of the 27 fatty acids identified in cheeses, palmitic, oleic, myristic, and stearic acids were found to have the highest ratios, respectively. While the total amount of phenol substance was 144.44 mg GAE/L ...Daha fazlası

Erişime Açık

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose meat with different methods

Tuğba KILIÇ

Proximate composition, color and nutritional profile of raw and cooked goose breast and leg meats were investigated. Water, pH, L* value, total saturated fatty acid (SFA), total polyunsaturated fatty acid (PUFA), Ca, K, Mg, P and Zn contents of leg meat were higher than those of breast meat, while protein, fat, a* value, b* value, total monounsaturated fatty acid (MUFA), Na and Fe contents of breast meat were higher than those of leg meat. pH of breast meat increased with cooking, whereas pH of leg meat decreased. L* and a* values of the samples decreased with cooking, while b* values increase ...Daha fazlası

Erişime Açık

The mediating effect of green human resources management on the relationship between organizational sustainability and innovative behavior: An application in Turkey

Melda AKBABA

With globalization, it is required to support the innovative behaviors of employees as a driving force in order for organizations to increase their market share, provide competitive advantage and ensure organizational sustainability. The purpose of this study is to establish the intermediary role of green human resources management in the relationship between employees’ innovative behavior and organizational sustainability in the tourism sector. Data collection was achieved by conducting a survey of 615 hotel employees who work in accommodation establishments which are located in the city of M ...Daha fazlası

Erişime Açık

Effects of different cooking methods on the formation of heterocyclic aromatic amines in goose meat

Tuğba KILIÇ

Heterocyclic aromatic amines (HCAs) are mutagenic and/or carcinogenic compounds formed naturally during cooking of proteinaceous food such as meat and fish. In the present study, the effect of seven cooking methods (boiling, grilling, pan-frying without fat or oil, pan-frying with oil, deep fat frying, oven and microwave) on the formation of HCAs in goose breast and leg meats was evaluated. Varying levels of 2-amino-3-methylimidazo[4,5-f]quinoline (up to 2.42 ng/g), 2-amino-3-methylimidazo[4,5-f]quinoxaline (up to 0.08 ng/g), 2-amino-3,4-dimethylimidazo[4,5-f]quinoline (up to 0.21 ng/g), 2-ami ...Daha fazlası

Erişime Açık

Her yönüyle turizm araştırmaları-2

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Geleneksel Kış Hazırlıkları: Kilis Mutfağı Örneği içerikli kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Her yönüyle turizm araştırmaları-2

Melda AKBABA | Gamze ÖZEL

Doğu Anadolu Bölgesi yöresel mutfağında kete ve kömbe üzerine bir araştırma içeren kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Sosyal, beşeri ve idari bilimler alanında akademik araştırma ve derlemeler-I

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Gastronomi turizmi potansiyeli açısından TRB1 bölgesi yöresel yemeklerinin değerlendirilmesi içerikli kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Geri kazanılmış agrega kullanımının sürdürülebilir kalkınma üzerine etkilerinin araştırılması

Hadaan PEHLİVAN | Mahmut AYTEKİN

Katı atıkların önemli bir bölümünü oluşturan inşaat atıklarının geri kazanımı en büyük çevre sorunlarından birisidir. Atık malzemelerin hammadde olarak kullanılması; çevre kirliliğini engellenmesi, doğal kaynakları koruyucu ve ekonomik olması bakımından sürdürülebilir üretime katkı sağlamaktadır. Yapı sektöründe sürdürülebilir yapı malzemelerinin tercih edilmesi son derece önemli duruma gelmiştir. Günümüz yapı üretiminde kullanılan betonun yapımında kullanılan agreganın, elde edilmesi sırasında çevreye verdiği olumsuz etkileri göz önüne alındığında alternatif malzeme araştırmaları gereği ortay ...Daha fazlası

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms