Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 12 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 12 Adet 0.001 sn
İlgili Araştırmacılar [5]
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Yılı [5]
İndex Türü [2]
Yayın Dili [2]
Kayıt Giriş Tarihi [3]
Meslek YüksekokullarıKilis 7 Aralık Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Geleneklerin aktarım süresince mutfak kültürünün rolü: Kilis örneği

Fatih YILDIZ | Melda AKBABA | Gamze ÖZEL | Melih AYDIN

Bu çalışmada Kilis ilinde geçmişi ve bugünü ile yemeklerin ritüellerdeki yeri ve etkisi ile ilgili bilgiler elde edilmeye çalışılmıştır. Toplumda var olan inançlar, değerler, gelenek ve görenekler o toplumun kültürünü oluşturur. Kültürün bütünleyici parçalarından olan yemek, insanlık tarihi boyunca birçok gelişim göstermiştir. Bu gelişim ile fizyolojik olan beslenme ihtiyacı zamanla tüketim davranışlarını geliştirmiş ve bu davranışlar beslenmeyi biyolojik bir eylemden kültürel bir olgu haline dönüştürmüştür. Bireysel ve toplumsal yönüyle insan hayatı için vazgeçilmez olan yemek, birçok geleneğ ...Daha fazlası

Erişime Açık

The mediating effect of green human resources management on the relationship between organizational sustainability and innovative behavior: An application in Turkey

Melda AKBABA

With globalization, it is required to support the innovative behaviors of employees as a driving force in order for organizations to increase their market share, provide competitive advantage and ensure organizational sustainability. The purpose of this study is to establish the intermediary role of green human resources management in the relationship between employees’ innovative behavior and organizational sustainability in the tourism sector. Data collection was achieved by conducting a survey of 615 hotel employees who work in accommodation establishments which are located in the city of M ...Daha fazlası

Erişime Açık

Sosyal, beşeri ve idari bilimler alanında akademik araştırma ve derlemeler-I

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Gastronomi turizmi potansiyeli açısından TRB1 bölgesi yöresel yemeklerinin değerlendirilmesi içerikli kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Her yönüyle turizm araştırmaları-2

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Geleneksel Kış Hazırlıkları: Kilis Mutfağı Örneği içerikli kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Her yönüyle turizm araştırmaları-2

Melda AKBABA | Gamze ÖZEL

Doğu Anadolu Bölgesi yöresel mutfağında kete ve kömbe üzerine bir araştırma içeren kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Current issues in tourism and hospitality management

Melda AKBABA

Organizational green behavior in tourism enterprises başlıklı kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Interpretive research humanities and social sciences

Melda AKBABA | Melih AYDIN

Importance of events and festivals in creating destination image hakkında kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Geçmişten günümüze bilge şehir Kilis

Melda AKBABA

Kilis mutfak kültürü hakkında yazılmış kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Turizm eğitimi alan öğrencilerin proaktif kişilik, kariyer uyum yetenekleri ile yaşam doyumu arasındaki ilişki

Melda AKBABA | Gamze ÖZEL

Turizm eğitimi alan öğrencilerin proaktif kişilik, kariyer uyum yetenekleri ile yaşam doyumu arasındaki ilişkiyi belirlemeye yönelik yapılan bu çalışmada Kilis 7 Aralık Üniversitesi Etik Kurulu 07.05.2021 tarihli 19 sayılı kararına göre araştırmanın yapılması uygun bulunmuş ve 344 öğrenciye anket aracılığıyla ulaşılmıştır. Anket aracılığıyla elde edilen verilerle proaktif kişilik, kariyer uyum yetenekleri ve yaşam doyumu arasındaki ilişkiyi belirlemeye yönelik korelasyon, değişkenler arası etkiyi belirlemeye yönelik regresyon analizleri uygulanmıştır. Araştırma değişkenleri arasındaki ilişkiyi ...Daha fazlası

Erişime Açık

Turizm alanında güncel konular ve yaklaşımlar

Gamze ÖZEL | Melda AKBABA

Sürdürülebilir turizm kapsamında coğrafi işaretli ürünler ve somut olmayan kültürel miras: Doğu Anadolu Bölgesi örneği başlıklı kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Current issues in tourism and hospitality management

Melda AKBABA

Sustainable gastronomy tourism with geographical indications başlıklı kitap bölümüdür.

Erişime Açık

Sosyal, beşeri ve idari bilimler alanında akademik çalışmalar

Melda AKBABA

Turizm işletmelerinde farklılık yönetiminin çalışmaya tutkunluk üzerine etkisi hakkında kitap bölümüdür.

Akademisyen kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayınız
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms